Lepa Brena: Sećanje na koncert pred 120.000 ljudi, da li će se istorija ponoviti? (video)

Lepa Brena: Sećanje na koncert pred 120.000 ljudi, da li će se istorija ponoviti? (video)

Autor: | 16/09/2018

0

U susret velikom koncertu u Beogradu, koji će najveća zvezda Balkana održati na svoj rođendan, 20.oktobra, jedan koncert koji je održan pre neverovatnih 28 godina, obeležio je čitav region a vest je preneo i čuveni Dnevnik 2, u rubrici vesti od šireg društvenog značaja. 

Brena je na stadion Vasil Levski u Sofiji, sišla i bukvalno sa neba - iz helihoptera  koji je do tada koristio jedino Todor Živkov, dugogodišnji predsednik  Bugarske. Sletela pred 120 hiljada raspevanih Bugara i zapevala svoj čuveni hit "Mile voli disko".

Brena ovaj koncert svrstava u tri najznačajnija u svojoj karijeri, a u Bugarskoj i dan danas uživa status nacionalne zvezde, rame uz rame sa najvećim bugarskim pevačima.

Kako je sama Lepa Brena, otkrila u dokumentarnom filmu "Lepa Brena - Godine Slatkog greha", da njen menadžer i venčani kum, Raka Đokić, nije prerano otišao, posle Bugarske i Rumunije, Brena bi sa Grehom osvojila i Grčku, i Rusiju i brojne druge zemlje u okruženju. 

Uostalom kada pričamo o standardima koje je ova pevačica postavila daleke 1990 godine, uverite se kako je izgledao prepun stadion pre nego što je sa neba sišla lično Lepa Brena.

hellomagazin.rs Promo
Tagovi: lepa brena

Najnovije vesti