Rada Manojlović za Božić u svom Četerežu s najmilijima

Rada Manojlović za Božić u svom Četerežu s najmilijima

Autor: | 07/01/2019

0

Rada Manojlović prvi put je rešila da ne radi za Božić i da najradosniji hrišćanski praznik proslavi u krugu porodice u rodnom Četerežu.

Ona je sa sestrom Majom i maćehom Suzom pripremila bogatu prazničnu trpezu, dok otac Rade seče badnjak i tradicionalno okreće prase na ražnju.

- Badnji dan uvek provodim kod kuće s porodicom, dok sam za Božić godinama radila. Zato sam odlučila da ove napravim pauzu. Biću u mom Četerežu s najmilijima. Zbog narodnog verovanja da na Božić treba započeti sve poslove i ja ću započeti posao oko kuće. Naravno, u tome će mi se pridružiti porodica. Na selu uvek ima nekog posla, a ja sa zadovoljstvom sve obavljam - kroz osmeh kaže pevačica.

Ona otkriva i da li se pridržava običaja.

- Naravno. Tata na Badnje veče peče prase ispred kuće, a mi devojke ložimo vatru u kući, pa sestra i ja uveče grančicom džaramo vatru i pričamo koje su nam želje za godinu koja je stupila. Popijemo dren, a na Božić obavezno idemo na groblje. Nezaobilazno je lomljenje česnice, nadam se da će novčić ove godine meni da pripadne - kaže Manojlovićeva.

Nju posebno raduje to što je pao sneg i nada se da će se zadržati do Božića.

- Obožavam kad padne sneg za Božić. Volim praznike i radujem im se i dalje kao malo dete. Ova godina mi je baš lepo počela i želim svima mir i blagostanje koje ja osećam. Što se tiče posla, naravno da želim nov album i uveliko radim na dobrim pesmama. Polako je sve krenulo kako treba - završava Rada.

hellomagazin.rs Antonio Ahel/ATA Images/Mirko Tabašević

Najnovije vesti