Nenad Zimonjić: Kad bih ponovo birao, opet bi za suprugu i majku moje dece izabrao Minu

Nenad Zimonjić: Kad bih ponovo birao, opet bi za suprugu i majku moje dece izabrao Minu

Autor: | 20/01/2017

0

Poznati bračni par Mina i Nenad Zimonjić prošlu godinu pamtiće po velikim uspesima i ostvarenju priželjkivanih ciljeva, ali kako su prethodno postigli niz odličnih rezultata, na protekli period gledaju kao na zatišje pred buru. Zato ne očajavaju već su sebi postavili velike želje za naredni period, sigurni da će im 2017. doneti mnogo više uspeha.
- Svakako da mi je 2016. bila jedna od najtežih godina u karijeri sa mnogo pehova. Pored svih problema važno je da ostanete pozitivni i nastavite da se borite i trudite, a rezultati će sigurno doći. Treba verovati u sebe, biti vredan i težiti ostvarenju ciljeva. Imaću vrlo težak početak sezone u novoj godini. Moraću da igram sa različitim partnerima i pokušaću da se probijem u prvih trideset na rang-listi, a tek posle toga moći ću da tražim stalnog partnera - tvrdi naš najbolji dubl teniser, koji se i u četrdesetoj godini u svakom meču bori sa početničkim entuzijazmom.


- Još nemam planove za završetak karijere, a to će zavisiti od više faktora. Još uživam u takmičenju, volim tenis i njemu sam posvetio ceo život. Nameravam da ostanem u tom sportu i po završetku profesionalne karijere, kada bih voleo da kao trener znanjem i iskustvom pomognem drugim teniserima.
Bračni par Zimonjić je novogodišnju noć proveo sa njihovim osmogodišnjim blizancima Lunom i Leonom u Dohi, gde se Nenad takmiči na prvom turniru u sezoni, a najbliži će biti uz njega.
- Kao i mnogih godina, i ovog puta bili smo u Dohi. Inače, Luna i Leon su samo prošle godine imali priliku da dočekaju Novu godinu u Srbiji i da osete euforiju koja tada vlada. Svih prethodnih godina u to vreme bili smo u Dohi, gde baš i ne postoji praznično raspoloženje. Zato su bili oduševljeni zimskom idilom, vatrometom, novogodišnjim raspoloženjem naših sugrađana, zimskim čarolijama na „Sajmu“, okićenim gradom, poklonima ispod jelke i dočekom kod kuće sa njihovim i našim prijateljima. Ove godine su ostali uskraćeni za takav provod - objašnjava Mina, koja godinama uspešno vodi agenciju “Models Tattoo”, ali joj poslovne obaveze ne smetaju da supruga prati na gotovo svim turnirima.


- Najvažniji su dobra organizacija i umerenost, pošto ne možete da imate sve i uvek. U mom slučaju, kompjuter je moj nabolji prijatelj bez koga ne mogu ni dan, pogotovo kada putujemo, ali, naravno, tu je i moj saradnik Nenad Nešić, koji je moja desna ruka i glavni buker u agenciji. U 2016. postigli smo mnoge uspehe i imali smo sreće da domaći kreatori prepoznaju mnoge naše nove modele kao potencijal i da ih angažuju na svojim autorskim revijama. Međutim, kao poseban uspeh u 2016. ipak bih izdvojila angažovanje naših modela u televizijskim reklamama za inostrano tržište, odnosno za strane brendove. Veoma uspešno smo realizovali nekoliko takvih projekata u godini koja ostaje za nama - iskrena je Mina, koja kaže da su se i njihova deca već navikla da često putuju.
- Luna i Leon raduju se svakom putovanju, jer su navikli da smo kuća putujuća, pa im teško pada kada su duže u Beogradu. Apsolutno uživaju u teniskim turnirima i gledaju sve tatine mečeve. Oni su Zikijevi najbolji navijači. Leon je veoma zainteresovan za tenis, dok Luna više voli gimnastiku i klavir.

Jedan od naših najboljih sportista i direktorka uspešne modne agencije važe za jedan od najskladnijih bračnih parova na domaćoj javnoj sceni, a odnos pun ljubavi neguju svakodnevno, sa željom da s godinama postaje sve kvalitetniji.
- Za dobar brak najvažniji su dobra komunikacija među partnerima, međusobno poštovanje, poverenje i nesebičnost. Bitno je i da su oba partnera ostvarena, što ne podrazumeva obavezno da svako mora da radi, već da se oseća dobro u sopstvenoj koži, tu gde jeste - objašnjava Mina. Nenad se nadovezuje:
- Kad bih ponovo birao, opet bi za suprugu i majku moje dece izabrao Minu. Mnogo sam očekivao od tog segmenta života, a Mina je sve premašila, i kao supruga i kao majka. Mnogo toga smo zajedno doživeli, prošli u životu, prvo sami, a kasnije i sa decom. Svi ti zajednički trenuci za mene su najlepši - objašnjava naš najbolji dubl-igrač, čija supruga za njega takođe ima samo reči hvale.
- Nenad čvrsto stoji na nogama. Ostvaren je u životu, bez bilo kakvog kompleksa, zadovoljan je i zato mu je lako da voli i uživa u svojoj ženi onakvoj kakva jeste. Baš takva sam i ja. Tako jasno postavljene granice su nam i omogućile da biramo među nama jednakim i da se prepoznamo i uživamo u našoj kompatibilnosti. Veoma je nežan otac i suprug i izuzetno je odgovoran.

Otkako su pre osam godina postali roditelji, najveću pažnju usmerili su na Lunu i Leona, koje uče empatiji i razvijanju kreativnih strana njihovih ličnosti.

- Luna i Leon sada pohađaju drugi razred osnovne škole i nama je kao roditeljima bitno da dobiju što kvalitetnije obrazovanje, ali i da razviju socijalnu i emotivnu inteligenciju. Bitno nam je da budu empatični, raspoloženi, društveni, kao i da im omogućimo da upoznaju mnoge druge sportske i kreativne vanškolske aktivnosti. Smatramo da će tako bolje upoznati sebe, svoje sposobnosti i afinitete, te da će im i to, pored kvalitetnog obrazovanja, jednog dana pomoći u odabiru profesije - kaže lepa brineta, dok nam njen suprug otkriva da i pored toga što su im deca najvažnija svake godine izdvajaju vreme samo za sebe, kada uživaju u romantičnim trenucima.

- Ni Mina ni ja nismo posebno romantični, pa veći deo slobodnog vremena volimo da provedemo sa decom, ali zato dva-tri puta godišnje sami odemo na putovanje i tada smo nesebično posvećeni jedno drugom i uživamo u svakom zajedničkom trenutku.

 

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Mirko Tabašević

Najnovije vesti