Ivana Maksimović i Danilo Anđušić: Jako nam prija što konačno živimo zajedno i istinski uživamo u tome

Ivana Maksimović i Danilo Anđušić: Jako nam prija što konačno živimo zajedno i istinski uživamo u tome

Autor: | 20/01/2017

0

Olimpijska vicešampionka u streljaštvu Ivana Maksimović-Anđušić nedavno je sa suprugom, košarkašem Danilom Anđušićem bila u Dubaiju, gde su zajedno dočekali Novu godinu. Lepa sportistkinja iza sebe je ostavila period pun izazova, pre svega kada je reč o rezultatima u Rio de Žaneiru, ali je kao večiti optimista odlučila da loše stvari ostavi po strani sigurna da će joj 2017. doneti samo lepe vesti. Kako je zbog mnogobrojnih obaveza često bila razdvojena od supruga, Ivana je odlučila da malo spusti loptu i da se u narednom periodu posveti bračnom životu. Zato najveći deo vremena provodi u Rusiji, gde Danilo igra za klub "Parma basket", i trudi se da mu bude najveća podrška.

- Prošla godina bila je vrlo teška i puna manjih padova, ali trenutak koji je obeležio godinu, pa i moju dosadašnju karijeru je nošenje zastave naše zemlje na `Olimpijadi` u Riju. Taj jedinstveni i neponovljiv događaj učinio je mene i celu moju porodicu najponosnijom - počinje priču Ivana i tvrdi da je sigurna da su teški dani iza nje.

Sa željom da joj 2017. godina počne na najlepši mogući način, ona i njen suprug odlučili su da najluđu noć provedu na žurki na plaži. Upravo zbog toga izabrali su da otputuju u Dubai, a provod u ovoj metropoli ostaće im u najlepšem sećanju.

- Već dugo smo imali želju da obiđemo Dubai, a pošto nam tamo žive prijatelji bila je to idealna prilika da Novu godinu dočekamo u toplijim krajevima. Danilo je od kluba dobio nekoliko slobodnih dana pred nastavak sezone, pa smo ih iskoristili na najbolji način. Obilazili smo grad i `napunili svoje baterije` za povratak na hladnu rusku zimu - objašnjava šarmantna sportistkinja.

- Oboje smo prvi put u životu imali priliku da u najluđoj noći budemo na plaži. I zaista, bilo je to jedinstveno iskustvo. Bila sam u haljini, sa stopalima u pesku i štiklama u ruci, a čitave večeri skakala sam zajedno sa hiljadama ljudi uz najpoznatije hitove. Tačno u ponoć uživali smo u jednom od najboljih i najvećih vatrometa na svetu.

Bračni par koji je sudbonosno "da" izgovorio 2015. godine na toplom Santoriniju sada polako kuje planove za proširenje porodice siguran u to da će se uskoro ostvariti u ulozi roditelja. Tako su i njihove misli tačno u ponoć bile usmerene samo ka tome.

- Ove godine nismo ništa rekli jedno drugom u ponoć. Mislim da smo oboje pomislili isto i da trenutno imamo samo jednu želju - iskrena je Maksimovićeva.

- Iza nas su velika odricanja, stresovi i neizmeran rad. Sada je došlo vreme za uživanje i ne opterećujemo se time kada ćemo dobiti prinovu.

Iako obožava leto, šarmantna dvadesetšestogodišnjakinja tvrdi da joj nije bilo teško da se navikne na hladnu klimu u Rusiji i da lako usklađuje sportske sa bračnim obavezama.

-I Danilo i ja poznati smo po tome da obožavamo sunce i tople krajeve, tako da je Rusija bila veliki izazov za nas. Ipak, i sami smo se prijatno iznenadili koliko smo se brzo adaptirali. Naravno, uvek je lepo otići na iznenadni odmor na more. Zato sam jako uživala u svakom trenutku provedenom na suncu u Dubaiju i čini mi se da nam zima sada ništa neće moći - kaže naša sagovornica, koja je prvi put provela Božić u Rusiji.

- Bilo nam je lepo što smo u kućnoj atmosferi uživali uz specijalitete naše domaće kuhinje. Danilo je tog dana igrao utakmicu na domaćem terenu, ali nam je ostalo dovoljno vremena da budemo zajedno.

Kako su od sklapanja braka često bili razdvojeni, Ivana je odlučila da naredne godine ide na manji broj takmičenja nego ranije, pa će njen fokus u narednom periodu prvenstveno biti na supruga.

- Svaka godina posle `Olimpijskih igara` važi za onu u kojoj malo `spustite loptu`. Vrlo je bitno dobro se odmoriti. Treba izdržati ciklus od četiri godine, što nimalo nije lako. Sa svojim timom dobro balansiram između treninga i takmičenja, a trenutno smo okrenuti`Evropskom prvenstvu` u Sloveniji, koje će biti u martu. I sama sam posle Rija osetila da je vreme da malo usporim. Tada sam napravila pauzu, posle koje sam nastavila da treniram, ali se intenzitet takmičenja smanjio. To mi je dalo vremena da dosta boravim u Rusiji i pružam Danilu podršku u bitnom trenutku za njegovu karijeru. Srećom, priroda mog posla je takva da povremeno odem na neko takmičenje, ali pošto je toga ove sezone nešto manje, ceo fokus je prebačen na njega. Jako nam prija što konačno živimo zajedno i istinski uživamo u tome.

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Mirko Tabasevic/privatna arhiva

Najnovije vesti