Bregović o svojim počecima: Kao da mi je Bog rekao da ću se zabavljati ovim što radim

Bregović o svojim počecima: Kao da mi je Bog rekao da ću se zabavljati ovim što radim

Autor: | 28/06/2017

0

Pesme slavni kompozitora Gorana Bregovića slušamo već decenijama, a kako je otkrio kako je izgledao početak njegove karijer. Zanimljivo je da je klasična muzika igrala važnu ulogu u njegovom odrastanju.

Moj otac, koji je bio vojno lice, kao mlad je svirao violinu u svom selu Sveti Petar Čvrstec kod Križevaca. Posle, kad je otišao u penziju, vratio se sviranju sa svojim pajtosima iz mladosti. Njegova želja je bila da ja učim violinu u muzičkoj školi, ali ja baš nisam bio za to. To je težak instrument koji treba mnogo vežbati, a ja sam više za gitaru, koja se ovako kako je ja sviram može naučiti za nedelju dana, prisetio se Bregović i nastavio priču o početku svoje karijere.

A post shared by @mantovaoutletvillage on Jun 12, 2017 at 4:30am PDT


-Počeo sam vrlo rano i svirao vrlo dobro. Najranije profesionalno iskustvo imao sam u striptiz-baru Splendid u Dubrovniku. Odatle nas je pokupio neki Italijan da sviramo u jednom baru u Italiji. Tako da sam započeo kao striptiz-bar muzičar, što je uvek dobar znak. Kada imaš sedamnaest godina i gledaš toliko golih žena, to je očito znak s neba, kao da mi je Bog rekao: Bregoviću, ti ćeš se zabavljati s ovim što radiš, ispričao je kroz smeh Bregović.

A post shared by Andrea Grasso (@_andreagrasso_) on Jun 11, 2017 at 8:54am PDT

-Muzika nije ništa neophodno. Ona je kao so u hrani. Može i bez nje, ali malo je bljutavo. Tako bi i naši životi izgledali bez muzike.

Hellomagazin.rs Guliver/Getty/Instagram
Tagovi: goran bregovic

Najnovije vesti