Jelena Dokić razmišlja o povratku tenisu: Sjajno je biti ponovo na terenu i udarati loptice!

Jelena Dokić razmišlja o povratku tenisu: Sjajno je biti ponovo na terenu i udarati loptice!

Autor: | 20/09/2017

0

Jelena Dokić (34) bila je predvodnica novog talasa srpskog tenisa, a sve je svojevremeno iznenadila, ali i obradovala svojom odlukom da nastupa pod našom zastavom umesto australijskom. Bila je i četvrta na svetu, nastupala je u četvrfinalima i polufinalima Gren slem turnira i smatrana je za jednu od atraktivnijih teniserki na WTA turu.

Pre četiri godine se povukla, a imala je i problema sa štitnom žlezdom zbog čega je dobila višak kilograma. Srećom, bitka sa gojaznošću je iza nje pošto je uspela da smrša 30 kilograma zbog čega i planira da ponovo postane deo „belog sporta”.

U izjavi za britanski Telegraf rekla je da ozbiljno razmišlja o tome da ponovo zaigra profesionalni tenis.

– Sjajno je biti ponovo na terenu i udarati loptice. Pošto nisam napustila tenis zato što sam htela, nego zato što su me povrede i operacije odvojile od terena, priznajem da sam u poslednje vreme počela da razmišljam kako bi to bilo ponovo zaigrati na velikim turnirima. Ali, hajde da ne idem ispred sebe. Zdravlje i kondicija zasad su na prvom mestu – rekla je Dokićeva.

Dosta se pričalo i o njenom privatnom životu pošto se njen otac Damir protivio vezi sa Hrvatom Tinom Bikićem. O svojoj životnoj priči pisala je u knjizi „Nesalomiva”.

- Tokom proteklih godinu dana prošla sam kroz jedno od najtežih iskustava, ali i jedno od iskustava koje me je najviše ispunilo: pisanje moje dosadašnje životne priče. Do sada nikome nisam rekla svoju punu priču, nikom živom, tako da je bilo teško ponovo prolaziti kroz neke bolne i teške trenutke u životu, ali bilo je i divno prisetiti se nekih lepih trenutaka iz karijere. Ali sve to zapisati, i dobro i loše, bilo je oslobađajuće. Ne, ovo nije priča o tenisu, ovo je priča o preživljavanju - napisala je Jelena u najavi knjige.

Tokom teniske karijere osvojila je šest titula u singlu, četiri u dubl konkurenciji i zaradila 4,5 miliona dolara.

hellomagazin.rs Guliver/Getty
Tagovi: jelena đokić

Najnovije vesti