Dragana Mirković kraj turneje proslavila sa dvostrukim dobitnikom Gremija

Dragana Mirković kraj turneje proslavila sa dvostrukim dobitnikom Gremija

26/11/2017

0

Folk zvezda Dragana Mirković završila je spektakularnu turneju po Americi na kojoj je oborila sve rekorde posećenosti sa preko 7000 gledalaca na 4 koncerta a ovaj nezapamćeni uspeh proslavila je uz dvostrukog dobitnika najprestižnije muzičke nagrade Gremi, Artura O Ferila.

Srpska superzvezda odlučila je da posle poslednjeg koncerta proslavi sa članovima svog tima koje je izvela u jedan od najpoznatijih džez klubova na svetu, legendarni „Birdland“, u kome je slavni muzičar nastupao sa svojim „Afro latin džez orkestrom“.

Dragana i prijatelji uživali su u muzici umetnika koji je 2009. I 2015. osvojio najveće muzičko priznanje na svetu. U pauzi, neki od članova tima su poželeli da se fotografišu sa njim a kada je u neobaveznom razgovoru saznao da je u klubu i velika zvezda sa Balkana, Arturo je prišao da se upoznaju i tom prilikom su se i slikali zajedno.

- Gospodin O Faril me je oduševio najpre svojom muzikom a potom i svojom jednostavnošću i neposrednošću. Tokom nekoliko minuta koje smo proveli u razgovoru ni iz jednog njegovog gesta nije se mogao steći utisak da razgovaram sa jednom od najvećih džez muzičara 21. veka. Prilikom upoznavanja čestitala sam mu na sjajnom koncertu a on me je je upitao šta me dovodi u Njujork i kao divan džentlmen zahvalio se što smo došli na njegov nastup.

Dragana u Čikagu

 

- Zaista me je impresionirao i to je bilo veče koje ću uvek pamtiti i najbolji način da proslavim završetak svoje turneje po Americi. Iskoristila bih priliku da se zahvalim publici koja se u tolikom broju odazvala na moje koncerte i obećam im da do našeg sledećeg susreta neće proći više od decenije, kao što je to poslednji put bio slučaj – rekla je folk zvezda koja posle povratka u Evropu neće imati mnogo vremena za odmor jer je već 9. decembra očekuje još jedan muzički spektakl, ovoga puta u hali Dietikon u Cirihu.

Njujork
Sent Luis
Toronto
hellomagazin.rs/M G promo

Pročitajte još