Zdravko Čolić: Rad je vrlo bitan, ali i faktor sreće može biti vrlo značajan

Zdravko Čolić: Rad je vrlo bitan, ali i faktor sreće može biti vrlo značajan

Autor: | 01/01/2016

0

Zdravko Čolić obećava da će i u 2016. biti vredan kao ove jer to od njega očekuju porodica i publika.

Poput čuvene rečenice koju izgovara u jednoj od reklama: "Ja tu ništa ne bih dir'o", Zdravko opisuje svoje želje jer uz tempo kojim je u prethodnoj godini izgarao na koncertima i radost koju su mu pružile supruga Aleksandra i ćerke Una, Zvezdana i Lara, ne bi mu smetalo da se u istom ritmu nastavi godina pred nama.

- Prošle godine sam bio malo vredniji, pa smo održali više koncerata nego prethodnih godina. Od 31. maja prošle godine krenuli smo okviru turneje "Vatra i barut", mada ja uvek kažem da više ne postoje turneje, bar ne one koje su se nekada radile u bivšoj Jugoslaviji. To su sada više konceptualni koncerti koji se organizuju, pa cela priča traje i do dve godine. Kažem, pamtiću je po tome što sam imao više koncerata, po čemu je približnija turnejama iz 2001. godine posle "Marakane" i iz '78, kada je bilo 78 koncerata. Privatno, deca rastu, porodična harmonija, život teče.

Da li ste sanjar koji veruje u magiju ispunjavanja želja ili ste racionalista, mislite li da se sve postiže samo radom?

- Rad je uslov opstanka u ma kojoj oblasti da se angažujete. Ne možemo sedeti za stolom ili u kafani, a da neko drugi obavlja poslove za nas, nisam sanjar u tom smislu. Rad je vrlo bitan, ali isto tako i faktor sreće može biti vrlo značajan. Tako da ja uvek kažem - zagrej stolicu, rezultat će sigurno doći, a ako te i sreća pogleda, još bolje.

Da imate moć da na jedan dan budete Deda Mraz, na čija vrata biste pokucali i s kojim poklonima?

- Obišao bih domove dece bez roditeljskog staranja, domove siromašne dece, sigurne kuće s porodicama žrtava nasilja, a izbor poklona i želja bih prepustao njima.

 

Šta biste rekli kada bi vaše ćerke u pismu Deda Mrazu napisale da žele da postanu pevačice?

- Ja uvek kažem, ako su izrazito talentovane, to je nešto gde ne možeš od prirode i sudbine pobeći. S druge strane, mislim da je malo muzičko obrazovanje dobrodošlo i da je muzika kao sastavni deo života bilo kog čoveka jako bitna.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Hello! hellomagazin
Tagovi: zdravko čolić