Bata Živojinović za novi “Hello!”: Ne plašim se smrti, smehom lečim sve rane

Bata Živojinović za novi “Hello!”: Ne plašim se smrti, smehom lečim sve rane

Autor: | 08/03/2016

0


U toplini porodičnog doma na Vračaru, jedan od najvećih junaka savremene filmske istorije balkanskog podneblja, Velimir - Bata Živojinović uspešno se oporavlja od trećeg moždanog udara, u čemu najveću ulogu ima njegova supruga Julijana, sa kojom je u braku pedeset sedam godina.

Ekipu magazina “Hello!” na ulazu je sa osmehom dočekala gospođa Živojinović sa unucima Dinom i Velimirom, decom Batinog i Lulinog sina Miljka, koji poslednjih devet godina živi u Parizu.

Njihova kćerka Jelena sa suprugom i decom Jelisavetom, Julijanom i Obradom živi na Kubi, a ove zime roditelje je obradovala svojim dolaskom. Dok s nestrpljenjem iščekuju dan kada će njihov sin dobiti oslobađajuću presudu, zbog čega poslednjih devet godina ne živi u Srbiji, Bata i Lula raduju se posetama njihove dece, koji kuću ispune radošću i smehom.

Zbog zdravstvenih tegoba sa kojima se uspešno bori, osamdesetdvogodišnji glumac dugo se nije oglašavao u medijima, ali je, na radost brojnih poštovalaca i obožavalaca, komunikaciju sa njima uspostavio preko društvene mreže “Instagram”. Dobitnik ovogodišnje “Festove” nagrade za životno delo ekipi magazina “Hello!” otvorio je vrata svog doma, u društvu sa suprugom i unucima, i otkrio nam mnoge zanimljivosti iz svog veoma uzbudljivog života.

Dobitnik ste ovogodišnje “Festove” nagrade “Beogradski pobednik”. Koliko vam to priznanje znači?

- Ovaj naš posao dobija svoje puno značenje tek kada ga isprate i nagrade. Zato nam je svaka važna, iako to ne želimo uvek javno da priznamo. “Festovo” priznanje je od posebnog značaja, jer svi znamo koliki ugled ima ova međunarodna filmska institucija. Naravno da sam ponosan što će moje ime narednih godina biti u probranom društvu, među najznačajnijim svetskim filmskim stvaraocima.

Smatrate li sebe životnim pobednikom?

- Ne bih to tako nazvao. Život je borba neprestana, kako je Njegoš rekao. U nekima pobeđujemo, u nekima ne. Važno je stalno se boriti i uvek biti pozitivan. Pored toga, izuzetno je važno pravilno izabrati životnog saputnika, jer čovek ne može ništa sam da postigne u životu. Čovek mora da veruje u sebe i u ono što radi. Bez toga nema nikakve šanse za uspeh.

Koliko je supruga Julijana zaslužna za vaš profesionalni uspeh?

- Najviše. Kompletan moj uspeh zapravo je njen. Ko zna kako bih se razvio kao ličnost bez stabilne porodice i jake žene, kao što je Lula. Uvek je bila dovoljno mudra da me isprati i podrži kada je bilo najvažnije. Nikad se nije sklanjala u stranu, niti bežala od problema. Ona je zapravo vodila celu našu porodicu sve ove godine. Ne mogu da zamislim život bez nje.


Zamerate li nešto sebi kao mužu?

- Sebi zameram nekoliko teških situacija, koje su mogle da se izbegnu. I pored svega, Lula je ostala čvrsta kao stena. Zato zaslužuje moju najveću ljubav i poštovanje.

A kao ocu?

Nastavak razgovora pročitajte u novom broju magazina “Hello!” koji je u prodaji od ponedeljka 7. marta.

Komentari (0)

Loading
Deana Đukić Mirko Tabašević