Žika Jelić najavljuje novi album i veliki koncert YU grupe u Novom Sadu

Žika Jelić najavljuje novi album i veliki koncert YU grupe u Novom Sadu

Autor: | 27/03/2016

0


Punu deceniju je trajala studijska pauza jednog od najstarijih domaćih bendova, a sada se vraćaju s novim materijalom „Evo stojim tu“ i velikim koncertom u Novom Sadu.

Frontmen i osnivač grupe Žika Jelić kaže da „YU grupa“ ni posle 45 godina postojanja i 11 albuma ne posustaje, a kako ističe, inspiracije im ne manjka.

- Ni ja ne mogu baš da objasnim kako postojimo ovako dugo i odakle crpimo energiju, ali mislim da je najvažnije zdravlje, za sve ostalo nije nikakav problem. To što volim da radim, kada je rokenrol u pitanju, uopšte mi ne pada teško - kaže muzičar.

„YU grupa“ nije snimila ništa celu deceniju, a Žika kaže da se za tih deset godina mnogo stvari promenilo.

- Pauza je bila samo u studijskom smislu, pošto ništa novo iz diskografije nismo radili u proteklom periodu, ali koncertne aktivnosti su trajale. Meni je bilo interesantno koliko se tehnologija promenila i koliko je napredovala. Način snimanja je toliko drugačiji, jer sam ja očekivao da će se snimati kao pre. Klasičan način - mi uđemo u studio, dobro uvežbani i uživo snimamo svi, a to više ne postoji. Sam rad na novim pesamam i novim kompozicijama je zabavan i interesantan, sama pomisao stvarati nešto što tek treba da zaživi meni je zadovoljstvo. Album je dobio ime po pesmi Nikole Čuturila, ali on je zastupljen sa šest novih pesama, dve je napisao Bora Đorđević, jednu Petar Jelić.

Promociju novih pesama grupa će imati u Novom Sadu 2. aprila u Maloj sali Spensa. Ovaj grad je vrlo poseban za njih, jer su tu i prvi put svirali.

- Novi Sad je zanimljiv kada je „YU grupa“ u pitanju. Tamo smo počeli i mnogi misle da odatle dolazimo. Svi smo iz Zemuna, ali kada pričamo o nekom drugom mestu u kojem bismo živeli, u obzir dolazi samo Novi Sad - kaže Jelić.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Promo hellomagazin