Marija Veljković: U poslu sam pohlepna

Marija Veljković: U poslu sam pohlepna

Autor: | 10/04/2016

0


Porodični kviz “Slagalica”, koji se emituje svake večeri RTS, već devetu sezonu krasi lik šarmantne Marije Veljković Milovanović.

Uloge voditeljke i glumice joj i te kako prijaju, ali roditeljstvo je najviše ispunjava.

Naglašava da pozicija voditelja kviza nije jednostavna, kao što se čini, i da je potrebno mnogo rada da bi sve išlo “kao podmazano”.

- Volim svoj posao, opuštena sam i uživam pred kamerama - kaže Marija.

- Nemam strah da ću nešto da zaboravim, već sve “teče”. Kad se stane za voditeljski pult, nije baš lako, jer pravila igre moraju da se drže u malom prstu.


Šta se događa pre emisije iza kamere?

- Pred snimanje obavim poslednje konsultacije sa urednicom Slavicom Ćirović i supervizorom Milkom Canić. Mi smo uigrana ekipa i uvek se zabavljamo na snimanjima. Dosad smo se šalili da sam Milkina ćerka, jer smo obe plave. Ali tu ulogu mi je “preotela” Kristina, koja je po vatrenom temperamentu ista naš supervizor. Takmičari često imaju tremu, pa se trudim da ih opustim razgovorom.

Gledaoci najčešće pamte takmičare koji su imali neki “kiks”. Ko je vama ostao u sećanju?

- Oduševljena sam mladima koji briljiraju znanjem. Često se kaže da omladina ništa ne zna, a onda se pojave ovakvi primeri i uliju nadu da ima onih koji žele da uče. U kvizovima mora da postoji određena doza sreće da biste pobedili. Često sam bila svedok da takmičar zna, ali je previše siguran u sebe i zato izgubi. Sreća se lako okrene.

Da niste voditelj, da li biste se prijavili da učestvujete u “Slagalici”?

- Nikad! Navikla sam da imam sve odgovore i razmišljam samo da ih pročitam tačno. Znanje proveravam u omiljenoj igri “Skočko”, koju uvek rešavam sa takmičarima.


Razmišljate li o novom TV projektu?

- Uvek. To bi bio neki muzičko-zabavni projekat, nikako informativni. Poslovno sam veoma pohlepna. S radošću očekujem novi izazov, ali ne razmišljam o napuštanju kviza.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Mirko Tabašević, Privatna arhiva hellomagazin