Vesna Dedić: Nadam se da ću napisati i roman prevashodno posvećen gej ljubavi

Vesna Dedić: Nadam se da ću napisati i roman prevashodno posvećen gej ljubavi

Autor: | 30/04/2016

0

Vesna Dedić najavila je da će se uskoro pojaviti njena nova knjiga.

- Sredinom maja biće objavljen moj novi roman "Ničija", to je opet ljubavna melodrama, i mnogo se radujem, a raduju se i čitateljke. Spremaju se promociej širom Srbije, Crne Gore i Republike Srpske. Roman je dobio naziv po predivnoj baladi Ane Bekute "Ničija" - kaže Vesna Dedić.

Ona je otkrila i neke detalje novog romana.

- Radi se o jednoj grešci koje naprave žene, a to je kada voliš dete, kada voliš dečka, kada voliš muža, roditelje... ti daš sve. Ti raskošno daješ celu sebe kada voliš i to što smo mi tako vaspitane nije baš dobro zato što najčešće svaka od nas ostane sam i razočarana. Roman je melodrama i triler, i drago mi je što sam uspela da opišem svu raskoš i lepotu, ne samo ljubavi između muškarca i žene, već i ljubav između prijatelja i ljubav jednog gej para.

Pošto Vesna ima veliku publiku među gej populacijom, pa na pitanje da li će njima posvetiti neku knjigu, ona kaže:

- Nadam se da ću jednog dana biti dovoljno zreo pisac, pa ću napisati i roman koji će se većinskim delom ticati gej ljubavi, a mislim da sam prvi srpski pisac koji je u svom drugom romanu, "Sunce meni, sunce tebi", napravio nekoliko slika gej ljubavi. Mislim da sam i u najnovijem romanu uspela da napišem nešto u čemu će se pronaći i oni koji pripadaju toj populaciji i njihovi roditelji. Mislim da taj odnos, između gej populacije i njihovih roditelja, trenutno najkompleksiniji odnos koji trenutno postoji.

Komentari (0)

Loading
, Foto:arhiva Hello! hellomagazin
Tagovi: vesna dedić