Sergej Ćetković: Deca treba da budu deca i ne treba ih požurivati da što pre odrastu

Sergej Ćetković: Deca treba da budu deca i ne treba ih požurivati da što pre odrastu

Autor: | 28/05/2016

0

Crnogorski pop pevač i kompozitor Sergej Ćetković, nastupom u Čačku 25. maja, započeo je turneju na kojoj promoviše studijski album "Moj svijet", objavljen krajem prošle godine. U pratnji svog benda pevaće u Kragujevcu, Kraljevu, Nišu, Kruševcu i drugim gradovima, a turneju će krunisati koncertima u beogradskom Sava centru 14. i 15. oktobra.

- Album `Moj svijet je produkt petogodišnje pauze i želje da se publici predstavim u malo drugačijem svetlu - kaže, za "Novosti", Sergej Ćetković.

- Posle pet godina, koliko je trajala prethodna turneja `Dva minuta`, radujem se što ću se ponovo pokloniti publici s novim pesmama i pojačanim repertoarom. Posetiću gradove u kojima nisam bio nekoliko godina, a u nekim ću prvi put održati koncerte.

Kako komentarišete to što su vam žene najbrojnija publika?

- Žene su najbolja i najiskrenija publika koju ne možeš folirati. Možeš biti mačo muškarac ili večiti emotivac i poeta, ali one će te voleti zbog toga što jesi i što radiš i biće ti najveća podrška u karijeri. Publiku treba poštovati i biti svestan činjenice da si tu gde jesi isključivo zahvaljujući njima.

Oprobali ste se i kao glumac u liku mafijaša u crnogorskom sitkomu "Dojč kafe", ali i u "Andriji i Anđelki"?

- Sa zadovoljstvom sam prihvatio poziv prijatelja da se pojavim u crnogorskom sitkomu. Valjda s godinama dođe i želja da se oprobaš u nekim drugim vodama. Koliko god da sam vremena potrošio glumeći u spotovima i savladao tremu od snimanja i kamera, za glumu treba da se rodiš, stekneš iskustvo i završiš školu. Udahnuti život novom liku, biti neko drugi makar na 20 sekundi, nije nimalo lako. Na snimanju sa Andrijom i Anđelkom, pored njihove energije, jedina olakšavajuća okolnost bila je ta što sam glumio sebe. Oni su sjajni, najveće osveženje na televiziji u poslednjih 20 godina.

Da li je teško sačuvati privatan život?

- Meni to dobro ide, jer sam tako odlučio od prvog dana karijere. Mada je danas sve postalo rijaliti i bez imalo blama i ustručavanja možete čitati o pikanterijama iz života javnih ličnosti, ne želim da menjam svoju privatnost ni za kakav medijski prostor ili boljitak u karijeri. Pola moga sveta sam odavno poklonio publici, a ovu drugu polovinu ljubomorno čuvam za sebe, porodicu i prijatelje.

Koje vaše pesme ćerke Lola i Mila pevuše?

- Od mog učešća na `Evrosongu`, `Moj svijet` svaki put slušamo u kolima po nekoliko puta. Do tada im je `Dva minuta` bila nezaobilazna na repertoaru. Sada imaju nove favorite, a `Korov` je trenutno u blagom vođstvu.

Da li ste strog roditelj?

- Uglavnom glumim strogoću, ali se na kraju sve završi osmehom. Deca treba da budu deca i ne treba ih požurivati da što pre odrastu.

Sve pesme posvetili ste supruzi koju najviše volite?

- Kristina voli moje balade, kao `Zar je kraj`. Ona uvek prva čuje radne verzije pesama i njenom sudu najviše verujem.

Da li ste usvajanjem uticali na druge bračne parove?

- Nadam se da jesam. Mada ne volim mnogo da govorim o privatnom životu, nadam se da će moj primer i sreća biti podstrek onima koji planiraju da naprave taj veliki korak u životu i ostvare se kao roditelji.

Na pitanje da li će tokom leta imati vremena za odmor i kuda planira da otputuje, Ćetković kaže:

- Čim se ukaže prilika otići ćemo na odmor, koji obično provodimo u Crnoj Gori. Uživam tih dana obilazeći prijatelje i mesta koja volim. Punim baterije raznim forama i događajima iz kraja koje me hrane i nasmeju, a onda nas čekaju pripreme za školu i nove radne pobede.

Komentari (0)

Loading
, Foto:arhiva Hello hellomagazin