Poslednja Mandina želja: Neka Andrija ili Cvija budu Kapetan Kuka ako ja ne budem mogao

Poslednja Mandina želja: Neka Andrija ili Cvija budu Kapetan Kuka ako ja ne budem mogao

Autor: | 23/06/2016

0

Pokojnog glumca Milorada Mandića Mandu u predstavi „Petar Pan“, na čijoj premijeri je preminuo, zameniće Andrija Milošević ili Zoran Cvijanović.

Da stvar bude tužnija, odoru u kojoj je pao na daskama koje život znače obući će jedan od njih dvojice, i to ni manje ni više nego po njegovoj želji.

Milan Karadžić

Naime, reditelj Milan Karadžić otkriva da kada je Mandi dodelio ulogu Kapetana Kuke, postojale su dve alternative ko bi ga zamenio u slučaju da to bude potrebno. Nažalost, takav trenutak je došao, i to prebrzo.

- Još nisam doneo konačnu odluku ko će umesto Mande obući odoru Kapetana Kuke, ali to će svakako biti njegov izbor. Manda je imao jednu želju, a to je da ga, po potrebi, zamene dva glumca, Andrija Milošević ili Zoran Cvijanović. Obojica su sjajni glumci i bez obzira na to ko bude umesto Mande u toj ulozi, biće odličan, ali će mu istovremeno biti i jako teško - otkriva Karadžić, koji još ne može da se oporavi od gubitka dragog prijatelja i saradnika.

- Svima nam je teško da nastavimo gde je on stao, ali imamo dug prema njemu da ovu predstavu oživimo. Sada je letnja pauza i ko god da ga zameni imaće vremena do jeseni da uskoči u njegovu ulogu.

Zbog svega što se dogodilo i zbog činjenice da je umro na sceni tokom premijere ovog dela, biće nam jako teško prvo izvođenje. Teško će biti mladima i deci koja su bila na sceni sa njim kada je pao. Tog trenutka ćemo se uvek sećati - setno kaže Milan.

Iza Milorada Mandića Mande ostalo je upražnjeno mesto direktora Pozorišta „Boško Buha“ u kojem je pravio velike planove.

- Ovih dana će biti izabran i novi upravnik, koji će nastaviti ono što je Manda započeo - kaže Karadžić.

Podsećanja radi, Milorad Mandić Manda preminuo je 15. juna na sceni UK „Vuk Karadžić“, u kostimu Kapetana Kuke, od posledica infarkta, kada ni nakon sat vremena reanimacije doktori nisu uspeli da ga održe u životu.

Glumac Andrija Milošević za kratko vreme je izgubio dvojicu bliskih kolega i prijatelja. Prvo Marinka Madžgalja, a zatim Milorada Mandića Mandu.

- Onaj odozgo je udesio tako da sam se od obojice oprostio na isti način. I nakon Makišine i nakon Mandine smrti igrao sam predstavu „Krčmarica Mirandolina“. Bilo mi je teško. Na kraju oba izvođenja poklonio sam se publici i pogledao ka nebu uz obećanje da ćemo se truditi da budu ponosni na nas - ispričao je Milošević.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Hello/arhiva