Vesna Dedić za Hello!: Razvodom sam sebe spasila od života bez ljubavi, a kćerku od odrastanja u kući bez smeha

Vesna Dedić za Hello!: Razvodom sam sebe spasila od života bez ljubavi, a kćerku od odrastanja u kući bez smeha

Autor: | 27/10/2016

0

Novinarka i spisateljica Vesna Dedić ove jeseni ima mnogo razloga za zadovoljstvo jer je startovala petnaesta sezona njene kultne emisije “Balkanskom ulicom” dok njen roman “Ničija” beleži mnoge uspehe. U novoj knjizi ova popularna dama opisala je život žene koja je usamljena u braku, a priznaje da se i sama tako osećala pre nego što je odlučila da se razvede. Od razlaza sa bivšim suprugom, Dedićeva se u potpunosti posvetila svojoj kćerki Lenki koja sada ima petnaest godina. Sa ne priča o muškaracima jer smatra da su te priče rezervisane samo za drugarice. Ipak, u iskrenom intervjuu priznaje da bi njeno srce mogao da osvoji samo topao i nežan muškarac koga krase osobine dobrog čoveka.

Počeo je Sajam knjiga u Beogradu koji je značajan za svakog pisca, kakve uspomene vas vežu za ovu kulturnu manifestaciju?

- Uspomene su zlatno-žute boje kakve boje je i moj ovogodišnji štand koji je u prolazu između hala jedan i četiri osmislio dizajer Dušan Mišić. Nisu slučajno te boje jer ove godine će biti tačno trideset godina kako dolazim na Sajam knjiga. Volela sam ga i kao studentkinja, i kao novinar i poslednjih šest godina kao pisac i izdavač. Odlazak na Sajam knjiga ostao je jedno od retkih građanskih navika koje nije uspela da uništi ni tranzicija ni siromaštvo.

Koliko u vašem novom romanu “Ničija” ima autobiografskih elemenata?

- Roman počinje rečenicom “Ljubav je uteha za samoću” i iskreno i ja sam poput mnogih žena bila u vezama u kojima je ljubav nestala, a nisam imala tog trenutka snage da priznam sebi da je kraj i ostajala sam još koji mesec ili godinu duže zbog straha od samoće. Moja junakinja kada se zaljubi srećna je što njegova i ne uspeva da bude svoja i nečija. Svi moji lični uspesi i neuspesi vezani su za trenutke kada sam bila i svoja i nečija, kada sam gubila sebe trudeći se da budem dobra onome koji me zove svojom, i naravno trenutke kada sam bila ničija.

A šta je još otkrila Vesna o svom životu nakon razvoda i koliko je sebe dala u svojim knjigama, kao i šta planira u životu, ali i u svojoj autorskoj emisiji, možete pročitati samo u novom broju magazina Hello!

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Mirko Tabašević
Tagovi: vesna dedić

Pročitajte još