Projekat "Dva sveta": Željko Joksimović održao koncert za pamćenje

Projekat "Dva sveta": Željko Joksimović održao koncert za pamćenje

Autor: | 07/12/2016

0

Željko Joksimović je večeras u "Sava centru" priredio još jedan koncert za pamćenje. Predstavljajući projekat "Dva sveta", Željko je u zanimljivim aranžmanima u sving ritmu izveo pesme Arsena Dedića, Jasne Zlokić, Predraga Živkovića Tozovca, "Van Goga", "Električnog orgazma", "Plavog orkestra", Tome Zdravkovića i drugih. Na repertoaru se našlo i devet Željkovih pesama, dok je "Nije ljubav stvar" muzičar izveo na španskom jeziku što se posebno dopalo publici, koja je ispunila "Sava centar" do poslednjeg mesta. Joksimović je izveo i nekoliko izvornih pesama iz Srbije i Makedonije.

- Sving je možda jedina muzika u kojoj patnja izgleda glamurozno. Mi mislimo da je neka pesma prošla kroz naš život, ali je zapravo obratno - mi smo prošli kroz njenu večnost - rekao je Željko.

- Večeras gledate koncert iz dva ugla. Vi mene na sceni, vi sve nas na sceni, i vi u pozadini, na ekranima, sve ono što sam video dok sam stvarao ove pesme. Moju Jovanu, ulice, naš grad, tuđe zgrade i balkone, prolaznike, tužne žene, čaše pune crnog vina, usamljene, zagrljene, ljude, život. Svaka pesma ima priču i mi smo želeli da je ispričamo nekim posebnim jezikom u kojem ima samo ljubavi. Možda i malo boli, ali ljubav bez nje ne ide.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs promo