Spremite se za leto: Saveti za savršene butine

lepota noge

Jednostavni saveti koji mogu da vam pomognu da spremni dočekate svoj odmor!

Jedite više proteina

Proteini poput ribe, jaja i belog mesa odlični su saveznici napetih mišića i lepe kože. Da bi telo preradilo protein potrebno mu je više snage, pa konzumacija hrane iz ove grupe namirnica sagoreva više kalorija i topi masne jastučiće na kritičnim mestima na telu.

Čučnite

Redovna fizička aktivnost sastavni je deo zdravog života, ali i neizbežni deo režima ako želite da imate isklesane i tanje butine. Najbolja vežba za ovaj deo tela su čučnjevi koje možete izvoditi u svako doba dana.

Mažite se kremama protiv celulita

Za gubitak centimetara na ovom delu tela pomoći će vam i preparati za borbu protiv celulita. Možete da se poslužite i domaćim preparatima iz kućne radinosti na bazi kafe, koji će uz redovno nanošenje i trljanje izgladiti neželjeni celulit, a vama podariti tanje noge.

Pozdravite se sa šećerom

Odreknite se industrijskih poslastica i namirnica s visokim glikemijskim indeksom od belog brašna i tako povećajte šanse za uspeh. Što manje šećera jedete to ćete ga manje i želeti. Ako ipak osećate veliku želju za slatkim, zadovoljite je prirodnim “slatkišima” poput šargarepe i cvekle, ili komadićima čokolade sa visokim procentom kakaa.

Opustite se

Ako većinu vremena provodite u merenju hrane koju unosite u organizam, ali i proveri stanja na vagi, upravo je ovo ponašanje deo stvari koje vam izazivaju stres. Telo pod stresom luči hormon kortizol koji doprinosi taloženju masti na kritičnim mestima, i tako usporava vaše napore. Umesto toga skoncentrišite se na zdraviji način života, opustite se i rezultati će sigurno doći.

nadlanu.comguliver/thinkstock

Više o temama: