Kejt Mos dizajnirala luksuzni raj u šumi

kejt-mos

Posle mnogobrojnih modnih projekata i saradnji, supermodel Kejt Mos ušla je i u svet unutrašnjeg dizajna. Kejt je osmislila enterijer kuće “Ambar” (The Barnhouse) vredne 2,5 miliona funti. Za svrhe ovog projekta, Mos se udružila sa arhitektonskim i dizajnerskim studiom “Yoo” koji je u vlasništvu francuskog dizajnera Filipa Starka i preduzetnika Džona Hičkoksa.

Petosobnu kuću projektovala je kompanija “Yoo” u okviru izgradnje “luksuznih drugih domova” u ruralnim predelima Engleske, a izgrađena je na posedu veličine 263 hektara na mestu nekadašnjeg kamenoloma udaljenog 90 minuta od Londona.

kejt-mos-kuca-3

Bila sam zaintrigirana kada mi je Džon rekao za “Ambar”, a zatim i ushićena što ću postati deo dizajnerskog tima. Stvorili smo luksuzni raj u šumi, savršeno mesto za odmor sa porodicom i prijateljima – rekla je Kejt.

Kuća poseduje fasadu od lokalnog kamena i drveta, dvovodni krov sa zabatom i veliku terasu sa bazenom. Unutra, pet spavaćih soba okružuje dnevnu prostoriju. Visoki zidovi, prozori od poda do plafona, geometrijski luster postavljen iznad klub stola i sofa krase dnevnu sobu. Prostor se nastavlja u trpezariju i kuhinju otvorenog plana.

kejt-mos-kuca-1

Glavna spavaća soba sa impresivnim krevetom od ogledala jedna je od najupečatljivijih prostorija u kući. Ostale spavaće sobe ukrašene si tapetama sa viktorijanskim motivima.

kejt-mos-kuca-2Neutralna paleta i zemljani tonovi zidova poslužili su kao savršena pozadina za enterijer ispunjen bojama, dezenima i raznovrsnim materijalima, zaokružen umetničkim delima Demijana Hirsta i uramljenim fotografijama same Kejt. Kombinujući retro eleganciju i moderne detalje, želja dizajnerke bila je da uklopi deo londonskog glamura u prirodu.

kucastil.rsGuliver/Getty Images, designboom.com

Više o temama: