Kejt Midlton kakvu do sada niste videli: Nasmejana baštovanka na ljuljašci! (foto)

Vojvotkinja od Kembridža izgledala je potpuno opušteno i srećno dok je nasmejana pozirala fotografima u svojoj novoj “bašti” koja će biti svečano otvorena za par dana u okviru manifestacije pod nazivom Chelsea Flower Show.

Kejt je dizajnirala baštu pod nazivom “Povratak prirodi”, uz pomoć kraljevskog udruženja za hortikulturu i dvojice višestruko nagrađivanih pejzažnih arhitekata, Andrea Dejvisa i Adama Vajta.

Kraljevska supermama je želela da na ovaj način podstakne decu da što više vremena provode u prirodi, ali i da uživaju u njenim malim baštenskim zanimljivostima, kao što su potpuno zanimljiva velika ljuljaška, kućice na drveću, logorska vatra i rustično “skrovište” napravljeno od granja, slično onome koje imaju i njena deca: princ Džordž, princeza Šarlot, ali i maleni Luis, u dvorištu njihove kuće Anmer Hall, u Norfolku.

Ova specijalno dizajnirana bašta predstavlja deo projekta koji je osmislila Kejt, a namenjen je razvoju dece od najranijeg detinjstva, a njena misija je da na taj način potpomogne i svakom detetu omogući najbolji mogući početak življenja.

View this post on Instagram

The Duke and Duchess of Cambridge are very pleased to share some new photographs of their family as they visited the RHS Back to Nature Garden at the #ChelseaFlowerShow on Sunday afternoon. The photographs were taken by @mattporteous. The #RHSChelsea Back to Nature Garden, designed by The Duchess and award-winning landscape architects Andrée Davies and Adam White of Davies White Landscape Architects, is a woodland setting for families and communities to come together and connect with nature. Her Royal Highness is a strong advocate for the proven benefits the outdoors has on physical and mental health, and the positive impact that nature and the environment can have on childhood development in particular. Over the past months, Prince George, Princess Charlotte and Prince Louis have helped The Duchess gather moss, leaves and twigs to help decorate @The_RHS Back to Nature Garden. Hazel sticks collected by the family were also used to make the garden’s den. The Duchess told Monty Don in an interview for the BBC: “I really feel that nature and being interactive outdoors has huge benefits on our physical and mental wellbeing, particularly for young children. I really hope that this woodland that we have created really inspires families, kids and communities to get outside, enjoy nature and the outdoors, and spend quality time together.”

A post shared by Kensington Palace (@kensingtonroyal) on

Sledeće nedelje će biti obeleženo tačno godinu dana od kako su Kejt i Kraljevska Fondacija oformili stručnu grupu eksperata koja se bavi ranim razvojem dece, ali i koja je savetuje šta je to što je najbitnije uraditi da bi se postigla što veća podrška deci u Engleskoj.

Pošto će bašta biti svečano otvorena u okviru Chelsea Flower Show, Kensingtonska palata je objavila nekoliko prelepih fotografija na kojima možemo videti vojvotkinju kako sadi biljke, opuštena i srećna.

– Verujem da boravak u prirodi u ranom uzrastu igra važnu ulogu u građenju temelja na osnovu kojih će takva deca izrasti u srećne i zdrave odrasle ljude – rekla je Kejt pre velikog otvaranja.

Na fotografijama je možemo videti kako zaista uživa dok radi na svojoj kreaciji, a nije zaboravila i da na divan način oda počast princezi Dajani, slikavši se sa nezaboravkom, nežnim plavim cvećem koje je pokojna princeza najviše volela.

I prinčevi Vilijam i Hari koriste taj suptilan način da podsete svet na svoju voljenu majku, na taj način dajući do znanja da je ona zauvek u njihovim srcima. Kao što su i Megan Markl i princ Hari objavili fotografiju bebe Arčija, sa nezaboravkom u pozadini…

Kejt se takođe zahvalila svojoj radnoj grupi na rezultatima u pismu koje im je uputila:

“Kroz naš zajednički rad, svojim rezultatima ste samo jače učvrstili moje uverenje koliko je bitno da se pravovremeno fokusiramo na ono što se dešava u ranom detinjstvu, i koliko je to ključna životna faza za budućnost dece. Saznanje da se 90 odsto našeg mozga razvija u prvih pet godina života pomaže da se iskristališe koliko je naše iskustvo u tom najranijem periodu života bitno, i koliko ima uticaja na to kakve osobe postajemo. Ono što nam se dešava u ranom detinstvu je od vitalnog značaja, jer utiče na pozitivan i angažovan stav koji ćemo primeniti u školi, na poslu i u društvu, ali i najvažnije od svega, kako ćemo odgajati sopstvenu decu…

hellomagazin.rs/m.g.Matt Porteous for @kensingtonroyal

Više o temama: