Jelena Gavrilović i Elena Risteska: Prijateljice koje dele strast prema šopingu

Jelena Gavrilović i Elena Risteska: Prijateljice koje dele strast prema šopingu

Autor: | 12/06/2015

0


Poznanstvo i zajedničko učešće u takmičenju "Tvoje lice zvuči poznato" rezultiralo je divnim prijateljstvom između glumice Jelene Gavrilović i makedonske pevačice Elene Risteske. Dve drugarice sada koriste svaku priliku da zajedno provode vreme. Dok su nedavno imale pravu beogradsku avanturu sada se spremaju da nekoliko dana provedu u Skoplju. Među aktivnostima koje posebno prijaju ovim damama svakako je i šoping u kome obe uživaju, a na listi tema o kojima redovno pričaju svakako su one o ljubavi i braku. S obzirom na to da je Elena već tri godine u srećnom braku sa Bojanom Ivanovskim, a Jelena uskoro planira da sa partnerom, montažerom Stevanom Marićem stane na "ludi kamen" razmena iskustva je uvek dobrodošla.

Nastavile ste da se družite i posle takmičenja "Tvoje lice zvuči poznato".
Elena: Da, Jelena i ja se često čujemo i uvek kad dođem u Beograd ne propuštamo priliku da se družimo. Idemo na piće ili večeru, a dešava se i da po čitav dan provedemo zajedno. Postale smo jako bliske, a u kontaktu smo i sa ostalim učesnicima takmičenja. Poslednji put kad sam bila u Srbiji videla sam se sa Banetom Mojićevićem i njegovom predivnom ženom.
Jelena: Kao što je rekla Elena, ostale smo vrlo bliske. Uvek kada je ona u Beogradu, vreme provodimo zajedno, a imamo priliku da se viđamo u zavisnosti od poslovnih obaveza koje imamo, mada nam one nisu prepreka.

Uskoro ćete zajedno snimiti spot za Eleninu novu pesmu, radujete li se toj saradnji?

Jelena: To će se dogoditi na jesen. Polako osmišljavamo scenario i ja se već pripremam. Biće to jedno lepo iznenađenje za publiku.
Elena: Želim da Jelena u mom spotu ima dobru ulogu, koja će biti zapamćena, a da u realizaciji učestvuje ekipa vrhunskih stručnjaka. Poslu pristupam tako da sve mora da bude urađeno maksimalno profesionalo. Akcenat stavljam na kvalitet, a ne na kvantitet. Moj muzički tim čine Aleksandra Milutinović i Darko Dimitrov, koji mi radi vrhunske pesme i svaka zaslužuje da bude ekranizovana.

Kako volite da provodite vreme kada ste ovde?
Elena: U poslednje vreme često dolazim u Beograd, a uskoro, kada bude objavljen moj novi singl, biću još više prisutna. Još ne poznajem dobro srpsko tržište i ljude koji se bave muzikom, pa mi je potrebno vreme da ih upoznam i nađem dobre saradnike. Već imam dosta prijatelja u vašoj zemlji, pa mi se nekada desi da ne mogu sve da ih obiđem, a ima i mnogo mesta u Beogradu koja volim da posetim. Vašu zemlju počela sam da doživljavam kao drugu domovinu.


Planirate li da Jelenu uskoro ugostite u Makedoniji?
Elena: Naravno, već dogovaramo njen dolazak u Skoplje i jedva čekam da obiđemo sva lepa mesta. Mi imamo i mnogo planova - da zajedno putujemo po Evropi, a možda ćemo ovog leta zajedno otići i na more. Tako to ide kad vam prija nečije društvo.
Jelena: Jedva čekam da posetim Skoplje, a mnogo ću se radovati ako uspemo da se organizujemo i ovog leta zejedno odemo na more. Možda na putovanju nastane i neka morska pesma, nikada se ne zna.

Kako ćete provesti predstojeće leto?

Elena: Jedva čekam leto jer planiram da ga maksimalno iskoristim. Verovatno ću ići na more, prvo sa suprugom, pa sa mojim roditeljima i sestričinom, kojoj će ovo biti prvo letovanje i zbog toga želim da budem deo toga. Ako bude prilike, idem na more i sa Jelenom i još nekim zajedničkim prijateljicama. Tri puta na more u istoj godini, uopšte nije loše.
Jelena: Ovo leto ću uglavnom provesti radno, ali ću svakako otići na odmor jer mi je to neophodno.

Šta najviše od garderobe volite da nosite tokom leta?
Elena: Što manje garderobe, to bolje. Volim belu boju, pa mi najviše prija da nosim garderobu od laganih tkanina u toj boji. Više volim letnju garderobu od zimske, a najčešće sam u sandalama, kratkim haljinama, kratkim vrućim pantalonama i "rimljankama". Da budem potpuno iskrena, tokom vrelih dana izbegavam da nosim brushalter.
Jelena: Pošto leti uglavnom vozim bicikl, onda su moje dnevne odevne kombinacije uglavnom uslovljene tom aktivnošću, dok za veče biram nešto elegantniju garderobu. Mnogo mi je drago što se ove sezone vratio hipi boemijan stil koji, inače, nosim. Tako je sada moj ormar ponovo aktuelan, mada me to ne sprečava da nastavim da šopingujem. Uglavnom volim da nosim lepršave i komotne stvari u kojima se prijatno osećam, a tu su, naravno, i šeširi. Biće ovo za mene jedno hipi - biciklističko leto.


Uživate
li u šopingu?
Elena: Kad bih rekla da nije tako, lagala bih. Samo moram da priznam da u poslednje vreme nemam mnogo živaca da probam garderobu koju kupujem, pa uglavnom kupujem nakit, cipele i tašne. Volim kvalitetne i skupe tašne, i na njih trošim mnogo para. I kad god mi je telo u super formi, kao luda mogu da idem u šoping svakog dana. Kad je situacija suprotna, izbegavam kupovinu jer me nervira kad se pogledam u ogledalo i ništa mi dobro ne stoji.
Jelena: Ja sam tipični predstavnik žena koje uživaju u šopingu, toliko to volim da mi nije problem da i sama idem u kupovinu kako mi niko ne bi smetao dok razgledam stvari. Inače, Elena i ja se fantastično slažemo u šopingu tako da uvek kada ona dođe, nas dve obavimo detaljan pregled radnji u Beogradu.

Kupujete li vašem partneru odeću?

Elena: Dešava se da kupim stvari za supruga, ali ipak on mora prethodno da proba. Jedino kad sam u inostranstvu, mogu da kupim nešto bez njega i mogu da kažem da mu se sviđaju stvari koje odaberem jer veruje mom ukusu. Međutim, on je tip potrošača koji kupuje u prvoj prodavnici u koju uđe, jer ne voli šoping, kao i 90 odsto muškaraca.
Jelena: Volim da partneru poklanjam garderobu, ali on je vrlo specifičan, pa treba znati odabrati stvari za njega. Ipak, više volim da idemo zajedno.

Jelena će se uskoro udati. Elena, da li ste joj nekada dali savet o bračnom životu, s obzirom na to da ste vi već nekoliko godina u braku?
Elena: Gotovo da svakodnevno pričamo na tu temu, jer smo bliske i te teme su nezaobilazne. Naravno da sa iskustvom stečenim u tri godine braka i prethodnoj sedam godina dugoj vezi mogu da joj dam neke savete, ali brak je individualno iskustvo, a svi partneri su različiti. Ne postoje generalna pravila. Tako da želim da njeno iskustvo u braku bude najbolje na svetu i da bude srećna. Nema boljeg iskustva u životu od braka između pravih partnera.
Jelena: Elena i ja razgovaramo na različite teme, pa tako i o braku. Meni je bilo zanimljivo to što se mlada odlučila na taj korak i pitala sam se kako je došlo do toga, a njen odgovor je bio da u životu nema pravila i kad osetiš pravu ljubav, onda je i pravo vreme za brak.

Imate li savete za vašu prijateljicu koji se odnose na organizovanje venčanja?
Elena: Nismo došle do te faze jer ima još vremena do svadbe. Moj savet, ne samo njoj, nego svima, jeste da se što manje trudite oko te jedne večeri, jer će proći za tren, a ono što sledi posle svadbe u braku je najvažnije.


Šta je, prema vašem mišljenju, ključ srećnog braka?
Elena: Nema pravila, ali ako moram da potenciram šta je važno za uspešnost braka, onda akcenat stavljam na toleranciju i drugarski odnos. To bi trebalo "začiniti" iznenađenjima i poštovanjem. Nedavno sam baš o tome napisala pesmu za jednu makedonsku pevačicu, čiji stihovi glase: "Bum! Eksplozija ljubavnih sastojaka, jedan litar ljubavi i osmeha, dva, tri grama poštovanja i razumevanja, kilogram poljubaca i zagrljaja..." Eto, to je recept za srećan brak.

Jelena, da li se pripremate za venčanje i jeste li osmislili venčanicu?
Jelena: Još se ne pripremam, jer toliko imam posla da ću sve organizovati u poslednjem trenutku. Kada je reč o venčanici, imam ideju kako bi ona trebalo da izgleda, ali se kod mene to menja. Nosiću haljinu koju će Peđa Đuknić dizajnirati za mene, a videćemo kako će tačno izgledati.

Spadate li u žene kojima je bitno da budu u dobroj formi i kako održavate vitku liniju?
Elena: Imala sam pauzu u vežbanju, ali odnedavno sam počela ponovo da treniram. Posle dvadeset pete godine, rezultati se sve teže postižu. Posvetila sam se tenisu, i to je jedini sport koji obožavam i treniram tri puta nedeljno, dok su mi fitnes, aerobik i sve ostale aktivnosti dosadne. Ranije sam ih praktikovala, ali sam zaključila da to nije za mene. Planiram da počnem da vežbam "Qigong" za smirenje duha i oslobađanje od stresa, nešto bolje i od joge. Kad je u pitanju ishrana, mnogo se mučim jer sam veliki gurman i volim da kuvam. Obožavam slatkiše, to je kod mene neka vrsta zavisnosti. Još nisam pronašla odgovarajuću ishranu za sebe. Trudim se da konzumiram samo "zdravu hranu", voće i povrće, i da mi salata bude glavni obrok, nastojim da što manje jedem slatkiše i hleb, što mi teško pada. I trudim se da ne držim dijete jer je najgora stvar za organizam da pravite nagle promene u ishrani. Tako nastaju najteže bolesti.
Jelena: Moju vitku liniju održava moj posao, ali i činjenica da često vozim bicikl jer mi je on glavno prevozno sredstvo. Vežbam sa pauzama, zato što, kada radim, ne mogu ozbiljno da se posvetim fitnesu. Svakako da mi je vežbanje danas neophodno, jer dođu godine kada žene više ne mogu da se oslone na genetiku. A i volim da treniram.

Jelena, kakvi vas projekti očekuju do kraja sezone?

Jelena: Ima mnogo različitih i zanimljivih projekata. Snimaću jedan film, mali serijal, a radim i novu pozorišnu predstavu. Nadam se da ću da uspeti da sve to obavim, jer je nepisano pravilo u našem poslu da ne radiš mesec ili dva, a onda ti se svi projekti dese u isto vreme. Svakako, imaću jedno burno i radno leto, a i kraj sezone.

Intervju: Ivana Nikolić
Foto: Mirko Tabašević

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti