Miloš Timotijević i Milan Marić: Koliko je novim seks-simbolima teško da sačuvaju privatnost

 

 

Petrit Koci je inspektor Interpola u čijem fokusu interesovanja je Derdan Beriša, glavni narko-bos na Balkanu. Luka je dečko sa margine beogradskog podzemlja koji ne pripada u potpunosti tom svetu, ali je njegov deo. Petrit i Luka su likovi iz serije “Besa”, koja je nedavno počela da se emituje na televiziji “Prva”, a igraju ih Miloš Timotijević i Milan Marić. Zapažene uloge u ovoj krimi-avanturi bile su jedan od povoda da im predložimo zajednički intervju, a ako se tome doda činjenica da obojica važe ne samo za vodeće glumce svojih generacija, već i za miljenike ženskog sveta, jasno je da smo tema za ćaskanje imali na pretek. Susret smo zakazali u danu kad je u Beogradu kiša padala bez prestanka, pa smo ih za početak pitali da li ih u ovo doba godine obuzima jesenja melanholija.

– Mene obuzima početak pozorišne sezone – kaže Milan uz smeh. Miloš dodaje:

– Za glumce sve kreće od “BITEF-a“, kada u Beograd stignu neke zanimljive predstave, koje nastojim da pogledam. Publika se već od septembra lagano vraća u pozorište, a i mi sa njom.

Milan: Vratili smo se i čekamo ih. Kod nas je kao i kod sportista; lagano dižemo formu, a novembar i decembar su pik sezone.

Kako ste započeli ovaj dan? Imate li neku naviku od koje, uprkos svemu, ne odstupate?

Milan: Naš posao je nezahvalan za uspostavljanje bilo kakve rutine i normalnog životnog ritma. Primera radi, samo u toku jedne sedmice nekoliko puta promenimo režim spavanja: snimamo celu noć, pa smo u krevetu do podneva, onda idemo na probu u pozorište, uveče igramo predstavu… Nezgodno je, stvarno. Bilo kako bilo, početak dana ne mogu da zamislim bez doručka, kafe i cigarete. Ne nužno tim redom i ne obavezno u stanu. Kad žurim, sasvim mi je prihvatljivo da doručkujem u kolima i da kafu popijem s nogu.

Miloš: Koliko god bio u gužvi trudim se da nađem vreme za doručak i sok od sveže ceđenog voća. To je rutina koju smatram poželjnom.

Kada početkom jeseni krene premijerno emitovanje brojnih filmova i serija, nameće se utisak da glumci i tokom letnje pauze rade punim tempom.

Miloš: Ako ćemo iskreno, na odmoru nisam bio 18 meseci. Sanjam predah od kada sam se vratio s poslednjeg letovanja.

Milan: Ove godine spojio sam, što se kaže, lepo i korisno. Na Brionima sam igrao predstavu “Ko se boji Virdžinije Vulf”. Poslednji put sam na pravom letovanju bio pre tri godine.

Nastavak pročitajte na sledećoj strani..

Eva ČubrovićLuka Šarac

Više o temama: