EKSKLUZIVNO ZA HELLO!: Tamara Dragičević i Petar Benčina govore o braku, deci i ulogama života

Kada smo Tamaru Dragičević i Petra Benčinu pozvali da se zajedno slikaju za “Hello!”, odgovorili su nam:

– Rado, ali imamo jedan uslov: da budemo što jednostavnije obučeni. Džins je po našem ukusu.

Akcenat na takvoj garderobi sasvim se uklopio u glas koji ih prati, da uprkos uspešnoj karijeri i popularnosti žive skromno, “kao sav normalan svet”. Zbog čega ih u medijima ima dozirano, a u tandemu skoro nikada, bilo je prvo pitanje koje smo postavili jednom od najharizmatičnijih parova naše javne scene, kome su centar sveta trogodišnja ćerka Staša i dvomesečni sin Lazar.

– U jednom periodu često sam davala intervjue, ali nije uvek sve bilo onako kako sam očekivala. Dešavalo se da moje reči ne prenesu na pravi način, pa sam bivala povređena i tužna. Jasno je meni da većina medija insistira na pikanterijama iz privatnog života, ali to nije ni Petrov ni moj stil, još manje je nama kao glumcima potreban takav vid reklame. Ne bežimo od pojavljivanja u novinama, ali najbolje govorimo kroz naše uloge – kaže Tamara.

Da li je zajednički intervju ujedno i najava nekog zajedničkog projekta?

Tamara: Direktni partneri bili smo samo jednom, u predstavi “Zvezdara teatra”. Imali smo pozive da igramo zajedno, ali nekako se uvek nameštalo da jedno od nas ne može. Verovatno nije bio pravi trenutak.

Petar: Bilo bi interesantno da glumimo zajedno, s tim što bismo voleli da to budu neke relacije koje nemaju veze sa našim privatnim odnosom.

Oboje ste talentovani, uspešni, šarmantni, a ako se tome doda činjenica da i pored popularnosti vodite miran porodični život, nameće se asocijacija da biste jednog dana mogli da “nasledite” Milenu Dravić i Dragana Nikolića.

Tamara: Laskavo je naći se u istoj rečenici sa takvim legendama. Imala sam sreću da ih upoznam, zahvaljujući Petru koji je sa Milenom radio predstavu “Harold i Mod”. Kroz posao su se zbližili, jedno drugom su pomagali, savetovali se. S vremenom smo postali kućni prijatelji, i te naše susrete nikada neću zaboraviti. Milena je bila večita mladost, mnogo sam je volela. Njen šarm i energija bili su očaravajući, divila sam joj se i uvažavala je.

Petar: Milena i Dragan bili su jedinstveni, samim tim i neponovljivi. Uvek me je fascinirala njihova lakoća življenja. Uprkos ogromnom uspehu ostali su dostupni ne samo kolegama već i sugrađanima. Bili su topli i srdačni, čak i prema onima koje nisu lično poznavali. Teško je dostići takvu slavu, ne samo zbog umetničkih dometa koje su ostvarili već i zbog toga što danas vladaju drugačiji sistemi vrednosti. Oni su bili zvezde u pravom smislu reči.

Kako žive zvezde ljudima je bilo zanimljivo da vide i tada, a i u današnje vreme. Zahvaljujući tekstu pod nazivom “Šta kažu komšije o bračnom paru Benčina-Dragičević” saznali smo da ste ljubazni i pristojni, spremni da opušteno proćaskate u prodavnici…

Petar: Kad sam pročitao taj članak, pomislio sam da li je moguće da se svet toliko izokrenuo da štrčiš ako si lepo vaspitan. Za mene su to sasvim normalne stvari, ne znam drugačije.

Tamara: I Petar i ja potičemo iz porodica u kojima se nije forsirao glamur i lažni sjaj. Srećna sam što radim posao koji volim, a popularnost je samo posledica uloga koje su se dopale gledaocima. Ne znam zašto bih se zbog toga drugačije ponašala. Uvek se začudim kad se takve teme nađu na dnevnom redu, ali kad je već tako, drago mi je što ljudi prepoznaju našu “normalnost”.

Petar: Nelagodno mi je kad osvanu moje paparaco-fotografije, svaki put se osetim kao srndać u lovištu. (smeh) Ipak, još smo daleko od Zapada, gde svet šou-biznisa funkcioniše po vrlo surovim pravilima.

Nastavak intervjua pročitajte na sledećoj strani…

Eva ČubrovićLuka Šarac

Više o temama: