Nataša Vukoje: Imam samo jednu želju i nju čuvam za zvezdu padalicu

Nataša Vukoje: Imam samo jednu želju i nju čuvam za zvezdu padalicu

Autor: | 18/05/2019

0

Znala je da je pronašla onog pravog čim je ugledala svog supruga, sa kojim čeka prvo dete, a trudnoću lakše podnosi uz kundalini jogu, koju godinama predaje na Majorki

U šestom ste mesecu trudnoće. Kako se osećate?

- Odlično. Aktivna sam kao pre. Ništa nisam menjala u svom planu i programu, držim časove joge, putujem, radim sa klijentima. Verujem da ću uskoro da usporim, ne zbog moje želje, već zato što avio-kompanije traže posebne dozvole lekara kada trudnica pređe određeni broj nedelja. No, sve u svoje vreme.

Da li ste često u avionu?

- Dosta sam putovala od kada sam u drugom stanju, za Srbiju nekoliko puta, u Barselonu, Austriju. Evo, nedavno, i u Amsterdam.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Natasa Vukoje (@vukojenatasa) on Mar 16, 2019 at 1:29am PDT


Budući da živite u Španiji, pretpostavljam da ćete se u toj zemlji i poroditi.

- Da, upravo tako. Trebalo mi je malo vremena da se naviknem na njihov sistem vođenja trudnoće. Trudnoći koja je zdrava pristupa se najjednostavnije; nema mesečnih kontrola i vađenja krvi; kada je sve u redu, ne piju se dodatni vitamini, radite ono što prija vašem telu. Sve u svemu, polako se pripremamo za avgust i bebu.

Kako je vaša ćerka Đurđa reagovala na novosti?

- Oduševljena je. Ona je već velika, napunila je devet godina, tako da i te vesti prima prilično zrelo. Ja imam devojčicu, suprug dva dečaka, i svi jedva čekamo novog člana naše porodice. Već se prave planovi gde će beba da spava, ko će da je vozi u kolicima... (smeh)

Iako ste u poodmakloj trudnoći, još se nesmetano bavite jogom.

- Kundalini joga mi mnogo pomaže. Pored redovnih časova koje vodim, imam svoje vežbe koje svakodnevno radim. Postoji meditacija koja je namenjena upravo trudnicama i sa njom započinjem jutro. Cela filozofija i učenje kundalini joge omogućava nam prihvatanje promena, samim tim i drugog stanja koje svakako nosi najrazličitije promene: fizičke, emotivne, hormonske... Kroz jogu učim o sebi, svom telu, potrebama i kako se najbolje usaglasiti sa njima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Natasa Vukoje (@vukojenatasa) on Apr 2, 2019 at 2:32am PDT


Kako glasi meditacija sa kojom ulazite u novi dan?

- Poslednjih dana aktuelna je Ajai Alaii.

Koja vam je prva asocijacija kada se prisetite detinjstva?

- Setim se trenutaka dok smo sestra i ja trenirale zajedno, putovanja, takmičenja... Košarka je definitivno obeležila naše detinjstvo i učinila ga posebnim.

Sa sestrom bliznakinjom Jovanom na prvi pogled nemate mnogo sličnosti.

- Interesantno je da kod nas ne postoji vezanost karakteristična za većinu blizanaca. Verujem da bi razlog trebalo tražiti u tome što smo rano počele da se razdvajamo, svaka je gradila svoj put. Jovana već dugo živi u inostranstvu, trenutno je u Ženevi. U decembru je prestala da igra košarku i zaposlila se u „FIBI“. Ja sam na Majorki, a mlađi brat Nemanja je u Beču. Svakodnevno smo u kontaktu, ali uvek je ozbiljna organizacija kada svi treba da se okupimo. No, za sada nam dobro ide.

Odakle interesovanje za jogu?

- Jogom sam počela da se bavim po završetku košarkaške karijere. Zaljubila sam se u kundalini jogu, ona je sve što mi je potrebno. Ta aktivnost pomaže da se fokusiramo na sebe, i da pri tom pomeramo granice.

Da vam je neko pre pet godina rekao da ćete se udati za Španca i živeti u toj divnoj zemlji, šta biste pomislili?

- Rekla bih da nema šanse. Nikada nisam ni pomišljala da je takav scenario moguć. No, nismo mi ti koji određujemo i pravimo planove. Sigurna sam da kada pratimo ono što nam život donosi, dobijemo i mnogo bolje nego što možemo da zamislimo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Natasa Vukoje (@vukojenatasa) on Oct 13, 2018 at 12:52am PDT


Sećate li se trenutka kada ste pomislili „on je onaj pravi“?

- Ta misao mi je prošla kroz glavu čim smo se upoznali. Čudno, ali tako je bilo. To sam prosto osetila i zadržala za sebe, ali posle nekog vremena i podelila sa sadašnjim suprugom.

Da li je život na moru idiličan kao što izgleda gledano sa strane?

- Jeste. Veliki broj sunčanih dana, more, plaža... Kad živite u takvom ambijentu, samo možete da uživate. Istini za volju, ne onoliko koliko biste uživali da ste na odmoru, jer imate posao, porodične i druge obaveze. Ali, svakako je prelepo.

Na šta suprug stalno mora da vas podseća?

- Da gasim svetla po kući. (smeh)

Kako reagujete kada u ogledalu uočite novu boru?

- Pomislim: “Evo još jedne”. (smeh) Volim borice oko očiju, one govore koliko se čovek smeje.

Koje špansko jelo ste prvo naučili da pripremate?

- Tortilja patata ili krompir sa jajima. Obožavam to tradicionalno jelo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Natasa Vukoje (@vukojenatasa) on Oct 7, 2018 at 12:27am PDT


A koju reč ste prvo progovorili?

- „Hola, que tal“? To je ono što govorite svima.

Kada biste videli zvezdu padalicu šta biste poželeli?

- Imam samo jednu želju, i nju stvarno čuvam za zvezdu padalicu. Ako je kažem, bojim se da se neće ostvariti. Ali, ako bi mogle dve želje, jedna bi svakako bila da postoji direktan let između Srbije i Majorke.

Eva Čubrović VERENA MACHT FOTO/Instagram
Tagovi: nataša vukoje

Pročitajte još

Najnovije vesti