Ekskluzivne fotografije: Verica Rakočević predstavlja dvomesečnu unuku Milu

Ekskluzivne fotografije: Verica Rakočević predstavlja dvomesečnu unuku Milu

Autor: | 01/09/2019

0

Porodica Verice Rakočević ovog leta postala je brojnija za još jednog člana. Sin Milorad i njegova izabranica Aleksandra dobili su ćerku Milu, a modnoj kretorki ostvarila se želja da posle četvorice dečaka, Luke, Andreje, Matije i Simona, dobije unuku. Tokom fotografisanja za “Hello!” uverili smo se koliko je brižna baka, ali i da između nje i Mile, koja je na svet došla početkom jula, postoji snažna povezanost. U njenom naručju devojčica je bila potpuno mirna, a kada se slikanje završilo, Verica nam je otkrila kakve je emocije probudilo njeno rođenje.

- Pored dečaka, koji su mi velika radost, jedva sam čekala da dobijem i unuku. Stalno sam govorila Eleni da bi jedna devojčica bila divota u našoj porodici. I eto, došla nam je Mila - oduševljeno kaže poznata kreatorka.

Na pitanje da li joj je najmlađa članica porodice sada miljenica spremno odgovara:

- Nikada nisam razumela majke koje favorizuju jedno dete, te isto mislim i kada je reč o deci moje dece. Emocije su jednake prema svima. Prema Luki, kao najstarijem unuku, osećam posebnu ljubav, a onda i prema Matiji i Simonu. Svaki od njih ravnomerno je zauzeo svoje mestašće u mom srcu. Mila je, kao devojčica i najmlađa u porodici, mezimica svih nas. Očarana sam njenom posebnošću. Ona je jedan mali vanzemaljac.

Likom podseća na oca, a čiji karakter prepoznajete?

- Tetkin! (smeh) Zaista, karakterno, bar za sada, a negde i u pogledu i stavu, neverovatno me podseća na Elicu kada se rodila. Svoja je, vrlo specifična i neobična beba.

Kako se vaš sin snalazi u ulozi oca? Obraća li vam se za roditeljski savet?

- Mića je emotivno i senzibilno biće sa izuzetno turbulentnim životom. Znala sam da će, kada pronađe svoju polovinu i dobije dete, biti najdivniji tata na svetu. Moja deca su vrlo samosvesna, slobodna i samostalna. Savete ne traže, sami donose odluke i mislim da je to najispravniji način. Ne mešam se i ne govorim ništa dok me ne pitaju, a do sada nisu pitali.

Kako se slažete sa njegovom izabranicom Aleksandrom?

- Ona je divna, pametna i uspešna mlada žena. Beskrajno voli mog sina, što mi je kao majci jedini uslov da je volim. Ponosna sam na njen projekat “Opera na vodi”, koji već drugu godinu drži Beogradu glavu iznad vode.

Jesu li vaše ćerke upoznale bratanicu ili susret tek predstoji?

- Elena je opčinjena Milom, njih dve su komunicirale još dok je beba bila u stomaku, a i ona je čudesno vezana za tetku. Druga tetka, Milena, i ja ushićeno smo po Njujorku kupovale haljinice, ali je ona još nije videla uživo. Mića joj svakodnevno šalje video-klipove, pa su se na taj način upoznale.

Kako se Veljko snalazi kao deda?

- Veljko je kralj. Zna koliko to besmisleno ljudima zvuči, ali uvek napominje da ima troje dece i četiri unučeta.

Imate veliku porodicu, ali ne živite svi u istom gradu. Koliko često uspevate da se okupite?

- Mi smo vrlo aktivna porodica i, nažalost, retki su trenutci kada možemo svi da budemo zajedno. Najveća prepreka tome je Milenin život u Njujorku, Lukin u Španiji i Matijin u Londonu.

Jednom prilikom rekli ste da se često preispitujete koliko ste bili dobra majka dok su vaša deca odrastala, a vi gradili ime u modnom svetu. Da li vam je neko od njih troje ikada išta zamerio?

- Smetalo im je, sigurno, nedostajala im je mama kada su bili mali. Svako se na svoj način borio sa tim nedostatkom, ali ljubav koju su dobili i koja ih je učinila divnim ljudima sve je kompenzovala. Otvoreno pričamo o svemu, i to su uvek razgovori, a ne zamerke.

Šta zamerate sebi kao majci?

- Mnogo toga. Stvari koje sam radila iz najveće ljubavi u određenom trenutku bile su kontraproduktivne. Vreme koje je moralo biti više njihovo, a manje moje, popustljivost, neprincipijelnost... Neverovatno je da su sve troje isto odgajani, a potpuno različiti.

Zamerate li možda nešto sebi kao baki? Kakav odnos imate sa Eleninom decom, koliko ste povezani?

- Ne zameram ništa. Ovo je moj put i način na koji idem kroz život. Troje dece sam odgajila sama, bez ičije pomoći osim moje mame koja je umrla mlada. Posao koji radim beskrajno volim i nisam od žena koje su jedva čekale da postanu bake kako bi čuvale unuke i šetale se sa njima po parku. Neizmerno ih volim, ali nismo provodili mnogo vremena zajedno. Razlog je što mnogo radim, a, iskreno, to mi ne bi ni bila jedina i najvažnija preokupacija. Kod nas u porodici ništa ne radimo jer “tako treba”, samo nas vezuje ljubav, bezuslovna. Ponosna sam na svoje posebne unuke i oni znaju da će baka uvek biti tu kada im zatreba.

Kako su Luka, Matija i Simon reagovali na rođenje sestre, ko joj se najviše obradovao?

- Simon je bio sve vreme ovde kada se Mila spremala da dođe na svet, pa je sigurno najviše vezan za nju, iako su i Luka i Matija veoma nežni prema sestri.

Prvo unuče dobili ste u četrdesetim, a najmlađe u sedamdesetim. Koliko se ti doživljaji razlikuju?

- Nema razlike. (smeh) Dete koje čuči u ovoj staroj gospođi sa istim žarom i ljubavlju radovalo se i Luletu i Mili. Ja sam njihova baka i sa 43, koliko sam imala kada se Lule rodio, i sa 71, kada je stigla Mila. To su deca moje dece i moj ponos.

Luka je već muškarac u zrelim godinama. Kako vam zvuči ideja da biste mogli da postanete prabaka?

- Luka je zaista predivan, talentovan i divno vaspitan mladi gospodin. Bila bi velika privilegija da postanem prabaka njegovom detetu. No, nadam se, zbog njega, da neće žuriti.

Traže li vam unuci savet?

- Razna pitanja i dileme rešavamo zajedno. Oni imaju divnu majku koja je tu za svaki problem, ali nekada i baka dobro dođe da se ispričaju.

U kojoj meri su u ovim godinama Elena, Milorad i Milena vezani? Da li su sada više upućeni jedni na druge ili ih je život odveo u različitim smerovima?

- Elena i Mića žive u istom gradu i normalno je što su češće zajedno. Milena je u Njujorku, pa komuniciraju telefonom i viđaju se kada dođe u Beograd. Kao majka sam srećna, jer znam da su u ključnim trenucima uvek tu jedni za druge.

Konsultujete li se sa njima u vezi sa vašim poslom i oni sa vama o njihovim profesionalnim interesovanjima?

- U njihove poslove se ne mešam, kao ni oni u moje. Ipak, često volim da čujem Elenino i Milenino mišljenje o haljinama koje kreiram, jer je moja ciljna grupa vrlo široka - od njihovih vršnjakinja do dama u ozbiljnim godinama. Raduje me što njih dve vole da nose to što ja radim.

Mesecima radite na novoj kolekciji koju ćete predstaviti u septembru. Šta vam je ovoga puta poslužilo kao inspiracija?

- Sloboda koju je donela hipi epoha. Raduje me što sam okupila mlade umetnike i uspešne ljude, koji će pomagati u izradi obuće, nakita i šešira, kao i jednu čarobnicu koja će raditi srmovez.

Na svom profilu na Instagramu napravili ste svojevrstan osvrt na 1969. godinu u Beogradu i oduševili pratioce. Zbog čega baš to vreme i baš glavni grad?

- Zbog inspiracije. Ove godine navršava se pola veka od premijernog izvođenja mjuzikla “Kosa” u Beogradu, a i pet decenija od čuvenog “Woodstocka”. Momenti koje ste videli na „Instagramu“ deo su kampanje za kolekciju “Oko ljubavi”, koja će biti prikazana 22. septembra u hotelu “Hilton”. Revija će biti humanitarna i vrlo posebna, ali ne bih još sve otkrivala. Specijalna gošća biće Germi Sal, poznata manekenka i glumica, zaštitno lice svih mojih rimskih kolekcija.

U vreme koje smo pomenuli bili ste studentkinja Filozofskog fakulteta. Jeste li tada mogli da pomislite da ćete jednog dana postati tako veliko ime naše modne scene? O čemu ste maštali?

- Maštala sam o tome da budem srećna kao što sam danas. Kažu - zaželi i ostvariće ti se. A ja sam to jako želela.

O čemu maštate danas?

- Da još dugo budem ovoliko srećna.

Deana Đukić Ana Marković @La.Lana, Ata Images, Mirko Tabašević, Miša Obradović

Pročitajte još