Milena Radulović: Temperamentniji smo od Rusa, nedostaju im markantni i visoki momci!

Milena Radulović: Temperamentniji smo od Rusa, nedostaju im markantni i visoki momci!

Autor: | 17/12/2019

0

Milena Radulović tek sada je počela da naslućuje obrise karijere koju polako gradi van granica Srbije

Glumica Milena Radulović koja je put Rusije  krenula zbog glavne uloge u trileru sa elementima naučne fantastike i horora, a u međuvremenu su stigli pozivi i za dve serije.

Kada je u julu doputovala u Moskvu, dočekalo ju je svega 12 stepeni. Još hladnije bilo je kada se krajem novembra vratila u Beograd. Posle naporne i užurbane svakodnevice u ruskoj prestonici, život u našem glavnom gradu čini joj se kao „sloumoušn“. Iako je, pre nego što je poslednji put raspakovala kofere u Moskvi, tu metropolu posetila više od trideset puta, Milena Radulović tek sada je počela da naslućuje obrise karijere koju polako gradi van granica Srbije.

Milena Radulović je tek sada je počela da naslućuje obrise karijere

koju polako gradi van granica Srbije

- Sudbina glumca svuda je ista, čeka i čeka, a onda dešavanja krenu u nizu - iskrena je lepa glumica, koja trenutno u Beogradu snima nove epizode serije Državni službenik.

- Svi koraci koje sam prethodne tri i po godine napravila vodili su ka Rusiji, i jezik sam savladala na nivou maternjeg. Za moje najbliže bilo je pitanje kada, a za mene da li će se uopšte nešto desiti. Hvala im što su verovali. Poziv koji je usledio nije iznenadio ni moje roditelje, ni Radovana, samo su mi poželeli sreću. Iako je rusko filmsko tržište otvoreno za strance, trenutno sam jedina žena iz Srbije koja tamo radi. Imaju mnogo mladih i lepih glumica, pa je i konkurencija veća. S druge strane, naši muškarci poseduju čvrstinu, šarm i muževnost u pojavi i nastupu koja Rusima nedostaje. Znaju Miloša Bikovića i Milana Marića, sad već i Ivana Bosiljčića. Nedostaju im markantni i visoki momci, pa ubeđujem Acu Radojičića da i on okuša sreću.

Milena Radulović: Žene se dele na lepe i ružne, dok se muškarci cene po radu i talentu

Glumica Milena Radulović je radoholik, ali priznaje da je tek kad se vratila kući shvatila koliko je umorna

- Snimanja traju po 15 sati, ali svaki dan je drugačiji i to je ono što mi iznova daje energiju. Mnogo očekujem od filma čiji je radni naziv „Koljskaja Svjerhglobokaja“, kao toponim. Izlazi iduće jeseni, nadam se da će doći i kod nas. Radnja se odvija 1984. godine, a pošto igram strankinju insistirala sam da moj lik bude iz Jugoslavije. To je moja najozbiljnija uloga do sada, najveće glumačko iskustvo. Na kastingu za seriju koja se dešava u vreme kada je Otomansko carstvo pokorilo Rusiju srela sam Ivana Bosiljčića. Zaključili smo da to nije slučajno i da ćemo sigurno zajedno raditi. Tako je i bilo. Sledeći put smo se sreli u Istanbulu, na snimanju. (smeh) Od januara ću raditi i seriju „Ivan Grozni“, još jedan projekat državne televizije. Glumim Mariju Temrjukovnu, drugu ženu čuvenog vladara. Istorija je pamti kao hirovitu i besnu osobu, na granici neuračunljivosti, koja je umela da iz čiste obesti bičuje ljude. Za mene će to biti veliki izazov. Sve u svemu, mnogo posla i mnogo radosti.

Milena Radulović glumi Mariju Temrjukovnu, drugu ženu čuvenog vladara

- Temperamentniji smo od Rusa, koji se trude da se u svakoj prilici ponašaju adekvatno, ali je način života prilično sličan, s tim što je sve višestruko uvećano. Kad mi se neko požali na saobraćajnu gužvu u Beogradu, pomislim da uopšte ne zna šta to zapravo znači. Tamo se može desiti da po dva-tri sata sedite u kolima i ne pomerate se. Sve obaveze, makar to bio i dogovor za kafu, morate pažljivo da isplanirate, jer u suprotnom ništa nećete stići. Živela sam u centru, blizu Kremlja, što je velika prednost. Sad već mogu da kažem da imam „svoj“ kafić i restoran, omiljeno mesto u parku... U šoping, koji, inače, ne volim, nema smisla ići jer je skuplje nego bilo gde u svetu. Dosta se jede riba, što mi je savršeno odgovaralo, tako da mi nije nedostajala naša kuhinja. Nedostajali su mi samo ljudi. Iako sam stekla dosta prijatelja, shvatila sam da nam niko ne može biti blizak poput onih uz koje smo odrasli. Aglaja Tarasova, koju i ovdašnja publika poznaje, jedna mi je od najbližih drugarica u toj zemlji. Ne samo zato što me je upoznala sa brojnim kolegama već sam u njenom stanu nebrojeno puta prespavala dok nisam dobila smeštaj. Ona je jedna divna, vedra devojka - priča nam Milena koju su, dok nisu počela snimanja, posetili roditelji, sestra i dečko Radovan Vujović.

- Prepešačili smo ceo grad, vodila sam ga na krovove sa kojih se Moskva vidi kao na dlanu, pokazala mu „Hram Hrista Spasitelja“. Išli smo na izložbu našeg omiljenog slikara Ilje Rjepina. Radovan je imao veliku želju da vidi i Sankt Peterburg, grad u kojem se dešava radnja romana koje oboje volimo da čitamo. Zaista smo divno proveli tih nekoliko dana. Dokazali smo da veza na daljinu može odlično da funkcioniše, sa podrškom i radošću. Pošto trenutno zajedno snimamo „Državnog službenika“, trudimo se da i kroz posao nadoknadimo vreme koje smo proveli razdvojeni. (smeh)“ 

Milenu uskoro čekaju novi kastinzi, kao i nastavak projekata koje je započela, zbog čega će često biti u avionu.

- Videćemo šta će se u budućnosti dešavati, međutim, za sada nemam ni plan ni želju da se definitivno preselim. Lepo je sve to uživo videti i doživeti, ali ovde sam ipak svoja na svome.

 

 

 

 

Eva Čubrović Boško Karanović

Pročitajte još