Bojan Perić otkriva: Celog života imam samo jedan strah

Bojan Perić otkriva: Celog života imam samo jedan strah

Autor: | 24/05/2020

0

Bojan Perić u martu je otišao na krstarenje po Karibima, a u Beograd se vratio poslednjim redovnim letom iz Njujorka. Usledilo je 28 dana samoizolacije, tokom koje se Boki Perić više puta uključivao u televizijske emisije. Mi smo sačekali prvi dan njegove “slobode”, neposredno pred Uskrs, i za početak ga pitali nešto sasvim jednostavno - kako je.

- Slobodno. Doduše limitirano, ali - kako je svima, tako je i meni. 

Bojanova objava na „Instagramu“: “Hvala svima koji su mi bili podrška da ne poludim baš skroz u prethodnom periodu”, nametnula je pitanje čime je iznenadio sebe dok je bio u izolaciji.

- Mirnoćom u situaciji koja nije nimalo prijatna. Celog života imam samo jedan strah - da će se zgrada srušiti, a ja ostati živ, ali zarobljen. Drugim rečima, strašna mi je sama pomisao da nemam slobodu kretanja, kao što je sada nisam imao. S druge strane, ni na trenutak nisam gubio iz vida zbog čega se sve dešava. To mi je bilo potpuno jasno i prihvatljivo, samo što sam mislio da će trajati 14, a ne duplo više dana. Čak i da nije bilo propisano, te prve dve nedelje ne bih kontaktirao ni sa porodicom, ni sa prijateljima, jer nikad sebi ne bih dozvolio da bilo koga, makar i nesvesno, ugrozim.

Pročitajte: Boki Perić - U duši sam Petar Pan – ne vidim da ću ikada stasati u potpuno zrelu osobu

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Bojan Peric (@bokiperic) дана 5. Мар 2020. у 2:59 PST

Još dok smo bili na brodu doneli smo takvu odluku, mada nam je sve što se proteklih mesec dana dešavalo u Evropi tada delovalo kao “daleka mogućnost”. Igrom slučaja, na krstarenje smo krenuli preko Rima, odakle je trebalo i da se vratimo kući. To nije bio ni hir, ni ludost, već posledica činjenice da se ovakva putovanja ne organizuju pred polazak, već mesecima unapred. Istog dana kad smo poleteli u Italiji su počeli da se otkrivaju prvi zaraženi.

Pročitajte: Boki Perić - Moj lik u “Vojnoj akademiji” doživeo je najveću promenu i transformaciju

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Bojan Peric (@bokiperic) дана 24. Мар 2020. у 9:25 PDT

Tokom perioda koji je proveo u svom stanu, Bokiju je najkritičniji bio trenutak kada je saznao da će beogradskim ulicama moći da se prošeta tek za dve nedelje.

- Ovaj prostor je lep i nov, ali ja sam veoma društvena i aktivna osoba. Dnevno pređem između 10.000 i 12.000 koraka, a sada je maksimum bio trista. Naravno, postoje neuporedivo neprijatnije stvari, ali čovek ne može da bude spokojan kad mu se uskrati ono na šta je navikao. Osim šetnje ničega se drugog nisam odrekao, samo sam se prilagodio.

Nisam prestao da jedem hranu koju volim, ali sam je pravio sam. Nisam se odrekao kafa sa drugarima, samo što su se sada odvijale preko svih mogućih platformi i aplikacija. Naravno, ovih dana sam pričao i sam sa sobom. Stvorio sam u stanu krug prijatelja čije sam svađe posmatrao, a nekada i učestvovao u njima. (smeh)

Dok smo ga na snimcima gledali kako kuva i deli recepte nismo znali da je reč o njegovoj staroj ljubavi.

- Nisam bio viši od kuhinjskih elemenata kada sam sa bakom pravio palačinke, pite, burek. Toliko sam bio mali, da sam stajao na hoklici. Kuvar koji je baka napravila za mene je jedna od najlepših stvari koje imam. Kasnije, dok sam išao u školu, neke finese usavršavao sam s mamom. Sve znam da napravim, ali moj život je tako organizovan da nemam vremena za kuvanje. Ili jedem ono što mi spremi majka, a to je najbolja stvar koja može da mi se desi u toku dana, ili sa nekim odem u restoran.

Pročitajte: Bojan Perić - Mnogi me zbog lika koji tumačim doživljavaju pogrešno i misle da sam umišljen

Bojan Perić - Na kraju će sve biti dobro

Trenutno niko na planeti ne može da kaže kada će život ponovo biti normalan, ali se svi nadamo da će ovo što nas je snašlo proći brzo i bezbolno. Boki dodaje - i što spokojnije.

- Kad god bih se zbog nečega nervirao ili strepeo majka mi je govorila: “Boki, biće to dobro”. Isto čini i danas. Zato mi je bila fantastična pres-konferencija na kojoj je doktor Kon izgovorio upravo “Biće dobro”, jer mora da bude dobro. Vladika Grigorije je takođe divno rekao: “Na kraju će sve biti dobro. Ako sada nije dobro, znači da još nije kraj.”

Ako se ima u vidu koliko je kilometara prešao prošle godine, priča ne može da se završi bez pitanja gde će prvo otići kada pasoši ponovo budu imali svoju svrhu.

- Prvo želim da odem na “Sea Dance” festival, koji se u avgustu održava u Crnoj Gori, jer bi to značilo da su se stvari brzo rešile i vratile u normalu. Odmah potom krenuo bih na krstarenje po Skandinaviji.

Komentari (0)

Loading
Brankica Treskavica Luka Šarac, instagram

Pročitajte još