Ceca Ražnatović: Vreme promena

Ceca Ražnatović: Vreme promena

Autor: | 06/06/2020

0

Ceca Ražnatović, posle nekoliko meseci daleko od očiju javnosti, izgleda savršeno, a za to je zaslužan novi, zdraviji način života

U trenutku kada je nemoguće reći ili uraditi bilo šta a da se odmah ne čuje bezbroj “za” i “protiv”, svi se slažu sa konstatacijom da je Ceca Ražnatović u prvom pojavljivanju na televiziji posle pauze od skoro pet meseci izgledala - savršeno. Onima koji, ne osporavajući njenu mladolikost i negovanost, zaključuju da je “sigurno išla na razne tretmane” odmah može da se postavi pitanje - zar se to ne podrazumeva, pogotovo kad je reč o javnim ličnostima. Upravo o tome slavna pevačica kaže:

- S vremenom shvatimo da zdraviji stil života nije dobar samo za zdravlje, već se reflektuje i na naš izgled. Veoma je važno da budemo svesni granica posle kojih genetika igra sve manju ulogu, a sve više zavisi od toga šta jedemo, koliko spavamo, jesmo li aktivni... Vođenje računa o svemu tome, pravilna nega i brojne antiejdž inovacije pružaju nam mogućnost da ono što se ne može zaustaviti znatno usporimo i prkosimo godinama. Izlišno je pominjati da savete treba tražiti od vrsnih stručnjaka koji prate svetske trendove.

Pročitajte: Trubači, pesma i provod do zore: Kad Ceca Ražnatović slavi rođenje unuka, cela estrada je tu (video)

Kad se govori o Cecinom izgledu, neophodno je imati u vidu činjenicu da će 14. juna proslaviti 47. rođendan, a kada je pre neki dan njen sin Veljko postao tata, konstatovali smo da u 21. veku ništa nije kao što je nekad bilo, pa ni bake. Važni trenuci u životu, kao i rođendani, podsete nas da vreme i te kako leti. A jedna od najvećih zvezda ovih prostora na pitanje da li strahuje od fizičkih promena odgovara:

- Dok smo mladi imponuje nam kada neko pomisli da smo malo stariji. Kako vreme prolazi, sve više nam prija obrnuta situacija, čak i kad ne krijemo godine. Uostalom, kako ih sakriti kada „Google“ sve zna? Ne bi trebalo da budete nerealni i trudite se da u četrdesetima izgledate kao da imate dvadeset. Već da nastojite da dobro nosite svoje godine. Da izgledate mlađe i da odišete energijom. Svidela mi se misao Koko Šanel da nam u dvadesetima lice daje priroda, da ga život oblikuje u tridesetima, dok posle četrdesete dobijamo lice kakvo zaslužujemo.

Pre par godine o istoj temi duhovito je zaključila:

- Verujem da su godine samo broj i da je najbitnije kako se osećate i šta nosite u sebi. Po tim kriterijumima ostala sam na 26 ili 27. (smeh)

Pročitajte: Ceca Ražnatović presrećna: Porodila se Bogdana!

Na opasku da će se uskoro generacijski približiti svojoj deci, uz smeh je odgovorila:

- Ja tu ostajem, a oni nek' mi se pridruže.

No, da vidimo šta je sve Ceca uradila kako bi i njeno lice pokazivalo da su godine samo broj. U februaru je objavila fotografiju iz kozmetičkog salona, neposredno pred ubrizgavanje vitaminskih koktela i hijaluronske kiseline, a pratiocima na „Instagramu“ je, posle tretmana „NuEra“ laserom, poručila da je fantastičan.

- Trebalo bi da se podrazumeva da se svaki tretman radi na zdravoj i čistoj koži. Zato je godinama moja prva bjuti-adresa kozmetički salon Dragice Petrović. Obožavam njene vrhunske tretmane, posle kojih sledi dodatna nega - kaže Ceca Ražnatović, a potom prelazi na “pravila zdravijeg života” koja je sama odredila.

- Kao mnogi pušači dugo sam govorila da ću se cigareta odreći od sutra, od ponedeljka... Lako je naći izgovor. Ali u jednom trenutku shvatila sam da mi cigarete ne prijaju, pa sam ih se rešila. Jednostavno, čovek oseti da nešto treba da uradi.

Pročitajte: Ceca zadovoljna Veljkovim izborom - Bogdana i ja se odlično slažemo, dobila sam drugu ćerku

Kada je, nekoliko meseci pred prvi koncert na Ušću, takođe ostavila cigarete, kako je sama priznala, dobila je nekoliko neželjenih kilograma. Ovog puta je vitkija, a zasluge za to imaju saveti poznate nutricionistkinje.

- Budući da se dugo znamo preko zajedničkih prijatelja često mi je govorila: „Dođi, Ceki, da ti samo malo korigujem ishranu“, ali sam uvek smatrala da meni to ne treba. Mislila sam da se zdravo hranim, postim svaki post, nisam ljubitelj slatkiša, ali sve to daleko je od znatno zdravijeg načina koji sam upoznala zahvaljući Ani. Sele smo, napravile plan želja i neophodnih stvari, pa sada mogu da uživam u rezultatima. Brzo sam se navikla na režim ishrane koji mi zaista prija.

Sigurno da je i spa-centar, koji je Ceca završila prošlog leta, bio dodatni motiv za još veću posvećenost izgledu. Kad u sopstvenoj kući imate bazen, saunu, veliki đakuzi, prostor za masažu i ulepšavanje, nema sumnje da ćete svaki slobodan trenutak provoditi upravo tu.

Za razliku od nege i bjuti-tretmana koje je uvek volela, fitnes joj nikad nije bio drag.

- Prethodnih meseci vežbanje i ja bili smo na nivou koketiranja. (smeh) Ima dana kad intenzivno treniram, a onda se sve aktivnosti svedu na traku za trčanje, ponekad kombinovanu s pilatesom. Ne forsiram se. Već slušam svoje telo. I nastojim da uspostavim najbolji balans između svega o čemu sam vam pričala.

Komentari (0)

Loading
Brankica Treskavica Mirko Tabašević, Hello!, ATA Images

Pročitajte još

Najnovije vesti