Kejt Midlton: Mentalno zdravlje naše dece ne sme biti tabu tema

kejt-midlton-1

Princeza Kejt Midlton bila je urednica “Hafington Posta” na jedan dan. Ona je to iskoristila da bi govorila o mentalnom zdravlju dece.

Vojvotkinja od Kembridža je tom prilkome napisala blog u kojem je otvoreno diskutovala o tabu temi među roditeljima – mentalnom zdravlju najmlađih.

Nakon udaje ona se posvetila radu s raznim humanitarnim organizacijama, a neke od njih brinu o deci i mladima s mentalnim poteškoćama.

Ona je napomenula da je odrasle često sramota da zatraže pomoć za svoju decu, jer se boje da će biti okarakterisani kao loši roditelji.

To mora da se promeni. Mentalno zdravlje naše dece mora biti pojednako važno kao i fizičko. Predugo smo se stideli da priznamo da našoj deca treba emotivna ili psihijatrijska pomoć, brinuli smo se da će stigma povezana s ovim problemima štetiti njihovoj budućnosti. Kao i mnogi drugi roditelji, Vilijam i ja ne bismo oklevali da potražimo pomoć ako bi ona zatrebala našoj deci. Želimo da ohrabrimo Džordža i Šarlot da pričaju o svojim emocijama, da im usadimo alate i osećajnost zbog kojih će biti puni podrške za svoje prijatelje kada postanu stariji. Znamo da malo dete koje se bori sa svojim emocijama ili ima mentalnu bolest nije nikakva sramota – napisala je princeza Kejt u svom blogu.

hellomagazin,rsGuliver/Getty Images

Više o temama: