Lazar Ristovski: Kad se posao završi onako kako smo mi, sigurno će rezultati biti odlični

Nakon što je prošle nedelje završeno snimanje filma “Kralj Petar Prvi”, pala je zadnja klapa istoimene serije, nastale prema motivima romana “Čarape kralja Petra” Milovana Vitezovića.

Producent i glavni glumac Lazar Ristovski i njegov sin, reditelj Petar Ristovski, proslavili su sa ekipom poslednji dan snimanja, ali za njih nema odmora jer ih čeka montaža.

-Kad se jedan posao završi na način na koji smo ga mi završili, siguran sam da će rezultati biti odlični. Mi smo na snimanju pljuvali krv i mora projekat o kralju Petru da izrodi nešto što valja. Pravili smo ovaj film u slavu onih koji su ostali na Ceru, Kajmakčalanu, Mačkovom kamenu, na albanskim planinama i Solunskom frontu, kaže Lazar.

I Petar je zadovoljan.

-Pomešana su osećanja. Potrebno je da prođe još nekoliko dana da se slegnu utisci. Zadovoljan sam. Imao sam velik i temeljan zadatak. Dali su svi maksimum, što ćete videti na platnu, kaže reditelj.

Glumački je za Ristovskog ovo možda i najteža uloga u karijeri.

– Narod o kralju Petru vrlo malo zna. Najteže je bilo u njemu naći živog čoveka, što sam uspeo uz pomoć Petra. On je bio slojevita ličnost, ratnik, političar, intelektualac i dobar uzor svojoj deci. Mislim da će ga nakon ovog filma narod ponovo zavoleti – objašnjava Lazar.Jedine zvezde u filmu su Lazar i Danica Ristovski i Radovan Vujović, dok je reditelj dao šansu mladim glumcima Marku Todoroviću (princ Đorđe), Aleksandru Vučkoviću (regent Aleksandar) i Milanu Kolaku (mladi ratnik).

-Pravio sam za svaku ulogu temeljan kasting. Uloge su dobili najbolji na audiciji. Oni imaju potencijal da naprave velike karijere uz malo sreće, koja je potrebna u ovom našem poslu, kaže Petar.

Petar i Lazar smatraju da je najteže mladom Marku Todoroviću, koji igra princa Đorđa. Mladi crnogorski glumac imao je već zapaženu epizodu u seriji “Ubice mog oca”.

-Pratimo život Đorđa od 20. do 27. godine. Marku je najviše pomogla da se spremi za ulogu autobiografska knjiga “Istina o mome životu”. On je napravio ulogu po mojim instrukcija, a Laušević je igrao princa u nekom zrelijem dobu, kaže Petar.Ristovski kaže da je dobro obavio svoj posao, a da Lauševiću ne treba pohvala u medijima ko ovom mladom glumcu.

Darovitom reditelju, priznaju, pomoglo je iskustvo s prethodnog filma “Panta Draškić – cena časti”, koji je radio s Natašom Drakulić.

 

Hellomagazin.rsKurirPromo/Antonio Ahel/Ataimages/Instagram

Više o temama: