Kolege neutešne: Pevaj gore Šabane sad, pevaj neka celo nebo grmi, a ovde ćeš živeti večno!

Nakon strašne vesti da je u saobraćajnoj nesreći poginuo Šaban Šaulić, kolege i prijatelji su u neverici i šoku, jer ne mogu da poveruju da je “Kralj narodne muzike” zauvek otišao sa scene.

Svi su zatečeni vešću i teško rečima mogu da opišu osećaj nakon ovakvog gubitka prijatelja i kolege.

Saša Matić ne može da veruje šta se sve događa.

– Nikad teža nedelja… Pretužno i preteško prihvatiti da te više nema… Bila je velika čast i privilegija poznavati te… Počivaj u miru, dragi moj prijatelju… Ostavio si ogromnu prazninu u mom srcu i u životu… zauvek! Saučešće porodici… – potresen je Matić.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Saša Matić (@sasamatic_official) on

Halid Bešlić je bio potresen kada su ga nazvali nedugo nakon informacije da je u Nemačkoj u teškoj saobraćajnoj nesreći nastradao njegov prijatelj i kolega Šaban Šaulić.

– Upravo su mi javili da je moj Šaban poginuo. Ne mogu da vjerujem – kazao je za Avaz Halid Bešlić, te dodao: “Suvišno je bilo šta reći. Bio je dobar čovek i pevač“

Aleksandra Kovač se takođe oprostila od svog starijeg kolege:

– Dragi Šabane, počivaj u miru. Bilo mi je čast da upoznam dobrog čoveka i sarađujem sa pravim pravcatim Kraljem. Tvoj glas i tvoje srce će živeti večno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aleksandra Kovac (@aleksandrakovac) on

Nikola Rokvić je tužan jer je izgubio čoveka koji mu je bio uzor:

– Neizmerno sam tužan… Zašto tako? Bio si jedan od mojih pevačkih uzora… Uz tvoje pesme sam učio ovaj naš zanat, rastao, veselio se i plakao… Sada plačem… Nije trebalo da bude ovako… Bog neka ti dušu prosti a tvoj andjeoski glas će ostati za večnost, da novim generacijama pokazuje toplinu i moć, snagu i blagost… Večna ti slava!!!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nikola Rokvic (@nikolarokvic) on

 

Milica Todorović će zauvek pamtiti reči koje joj je uputio:

– Jednom prilikom mi je rekao: “I tebe sam opevao u pesmi!”, i smejući se zapevao “Milicu Stojan voleo”… Pamtiću vas uvek po divnim rečima i savetima koje ste mi davali! Zivećete kroz svoje pesme koje ste nam ostavili, a mi ćemo ih uvek rado pevati kao i do sad! Počivajte u miru legendo…

Slavica Ćukteraš je na svoj, emotivan način pooslednji put pozdravila legendu narodne muzike:

– Ne volim što ovo moram da kažem i ne volim što se sve to desilo. Nisi samo bio KRALJ muzike nego si bio KRALJ od čoveka. Kako si pevao takva ti je bila i duša. Pevaj gore Šabane sad, pevaj neka celo nebo grmi, a ovde ćeš živeti večno!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Slavica Cukteras (@cukterasslavica) on

Dragana Mirković se takođe oprostila od svog velikog prijatelja i kolege:

– Teško mi je da poverujem, jer legende ne umiru!Koristila sam svaku priliku da ti kažem koliko te poštujem i volim, ali nisam imala divoljno prilika. Beskrajno mi je žao i nema reči kojima bih opisala koliko sam tužna. Jako sam se radovala zajedničkom koncertu u Ljubljani, ali …

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dragana Mirković (@dragana_mirkovic) on

Jelena Karleuša je potresena smrću čoveka koji je obeležio jedno vreme i s njom učestvovao u snimanjima najgledanije muzičke emisije:

– Teško mi je da prihvatim da se ovo desilo. Ne verujem da ovo pišem. Veliki, najveći. Ponosna sam na svaki sekund koji smo zajedno proveli na snimanjima… Velika tragedija i tuga. Počivaj u miru… Ne znam sad šta više da napišem.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JELENA KARLEUŠA (@karleusastar) on

Neda Ukraden se takođe oprostila od Šabana:

– Grozne li vesti! Ne, nije otišao, neće nikad otići! Bio je i ostao najveći medju velikima! Počivaj u miru, care! Goci, Saneli, Ildi , Mihailu, moja porodica i ja upucujemo izraze najdubljeg saučešća!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Neda Ukraden (@neda.ukraden) on

Ceca Ražnatović je potresena poručila:

– Zaslužuješ mesto u ALEJI VELIKANA… Dragi moj prijatelju, počivaj u miru među anđelima…Jako ćeš nam nedostajati. Najboljeg više nema…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by C E C A (@cecaraznatovic) on

Marija Šerifović je skrhana tugom.

– Negde oko 05:30 sam se slučajno probudila i pogledala u telefon… Ne postoji adekvatna reč da opiše stanje moje duše dok čita da te više nema. Od kada znam za sebe znam i za tebe. Dok sam kao dete sedela u uglu restorana moje kuće u Kragujevcu i slušala te i učila… Pa do današnjeg dana kada sam odrasla osoba koju si nazivao svojom najboljom mlađom koleginicom. Znaš ja skoro nikada nemam tremu… Ali trema i odgovornost koju sam imala one večeri kada si Ti mene nazvao da ti budem gost na koncertu u Sava Centru – e to je trema, to je poštovanje i za mene veliki znak da je ono što radim ispravno i dobro! Nije trebalo ovako da se završi. Uporno govorim da je važno ostaviti trag… A ti si ostavio neizbrisiv u našim srcima! Sada štap u ruke, na čamac i na tvoj Dunav u miru! Šabane, neka ti je večna slava i HVALA!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marija Serifovic (@serifovic) on

hellomagazin.rs/m.g.ATA Images

Više o temama: