Džejms Everi: Preminuo legendarni ujka Fil iz serije "Princ iz Bel Era"

Džejms Everi: Preminuo legendarni ujka Fil iz serije "Princ iz Bel Era"

Autor: | 02/01/2014

0


Glumac Džejm Everi, poznat po ulozi ujka Fila u komediji "Princ iz Bel Era", preminuo je u 65. godini života.
- Veoma sam tužan što moram da objavim da je Džejms Everi napustio ovaj svet - napisao je na Tviteru njegov kolega, glumac iz iste hit serije, Alfonso Ribeiro.
- Bio mi je drugi otac. Jako će mi nedostajati.
Džejmsovu smrt potvrdio je i njegov predstavnik za medije, a kao uzrok navode se komplikacije koje su se pojavile tokom operacije srca.
Džejms Everi tumačio je dobrog, ali ponekad veoma strogog ujaka Fila u hit komediji '90-tih godina koji je morao da prevaspita i nauči lepom ponašanju mladića kog je glumio Vil Smit.
Školovani glumac i pesnik, Everi je odrastao u Atlantic Sitiju, Nju Džersi, a othranila ga je samohrana majka. Služio je u marincima tokom rata u Vijetnamu, a prvi put se na ekranu pojavio kao plesač 1980. godine u filmu "The Blues Brothers".
Nakon povratka iz vojske, preselio se u San Diego, Kalifornija, gde je počeo da se bavi pisanjem.
- Znao sam da volim umetnost. Želeo sam da postanem pisac, ali je pozorište nešto u šta sam bio uvučen pre toga - izjavio je jednom prilikom u intervjuu.
Pojavio se u mnogim televizijskim emisijama, a dao je i glas poznatom zločincu Šrederu u "Nindža Kornjačama". Ipak, zauvek će ostati zapamćen po ulozi ujka Fila u Princu iz Bel Era.
Iza njega je ostala supruga Barbara, s kojom je bio u braku 26 godina, njen sin Kevin i glumčeva majka Florens.


Autor: Life Content
Foto: SIPA

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: Preminuo vil smit

Najnovije vesti