Nikolas Kejdž: Apelovao na publiku da ne gleda njegov novi film

Nikolas Kejdž: Apelovao na publiku da ne gleda njegov novi film

26/10/2014

0

Nova drama potresa Holivud jer se opet dogodio slučaj da prducenti nekog filma otimaju delo od reditelja i sami ga na kraju montiraju po svom ukusu i željama bez saglasnosti reditelja i glumaca. Tako su se ovoga puta u centru pažnje našli Nikolas Kejdž i Pol Šreder koju su odštampali majice protesta za njihov novi film "The Dying of the Light"(Svetlo koje umire).

Filmski radnici su danas prinuđeni da pate u tišini, jer ih na to obavezuje posebna klauzula u ugovoru čiji su tekst, u znak prosteta, na svojim majicama otštampali Pol Šreder i Nikolas Kejdž, reditelj i glavni protagonista pomenutog filma.

Pomenuta klauzula zabranjuje učesnicima nekog filma da o njemu govore negativno u javnosti.

Zato su se Šreder i Kejdž, kojima su se pridružili i producent filma Nikolas Vinding Refn kao i glumac Enton Jelčin, fotografisali obučeni sa tekstom klauzule na majici kako bi izrazili negodovanje zbog prikazivanja verzije filma koja je montirana bez Šrederove saglasnosti.

"The Dying of the Light" je priča o teroristi za kojim traga agent CIA koji pati od frontotemporalne demencije. Glavnu ulogu igra Nikolas Kejdž, a repliku mu daju Enton Jelčin i Ajrin Džejkob.

Šreder je film, za koji je napisao i scenario, snimio bez ometanja i ograničenja, ali su problemi nastali kada je glavnim finansijerima podneo prvu verziju, njihove "prijateljske sugestije" reditelj je doživeo kao napad na svoj film.

Nakon što su mu odbili i drugu verziju, koja se nije mnogo razlikovala od prve, Šreder im je u potpunosti prepustio film koji bi uskoro trebalo da se nađe u američkim bioskopima.

Autor: Life Content

Foto: Sipa

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi: nikolas kejdž

Pročitajte još

Najnovije vesti