Najčudniji razlog zbog kojeg Kim Kardašijan spava sa šminkom na licu

skidanje šminke

Kim Kardašijan rasplakala dermatologe

Dermatolozi i kozmetičari imaju brojna pravila i savete za negu kože. Iako se u mnogima ne slažu sasvim, prvo i osnovno pravilo koje je apsolutni imperativ je skidanje šminke pre spavanja. Ma koliko da smo umorne, iscrpljene i nije nam ni do čega, nema izgovora da na spavanje odemo sa šminkom na licu.

Iako nam se svima dogodi, htele to da priznamo ili ne, da preskočimo ovaj postupak, najpoznatija rijaliti zvezda na svetu to čini svakodnevno. Ono što mlade devojke prvo usvoje kada uđu u čarobni svet šminkanja, Kim Kardašijan izgleda još nije savladala ili će biti da za njenu kožu važe sasvim drugačija pravila.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Na pitanje da li joj se nekada dogodilo da zaspi sa šminkom na licu jedna od najuticanijih žena iz sveta šou-biznisa koju milioni devojaka kopiraju i slepo slede u savetima, mogla je u najgorem slučaju da kaže “Da, dogodi mi se nekada da zaspim sa šminkom”, ali ona je rekla nešto zbog čega su dermatolozi širom sveta zaplakali:

– Ja uvek spavam sa šminkom na licu i to mi uopšte ne smeta. To radim zato što želim da odmorim kožu, rekla je besprekorno našminaka Kim Kadašijan.

skidanje šminke

Mi vas podsećamo na razloge zbog kojih je važno da se ne ugledate na Kim Kardašijan i ne preskačete skidanje šminke

skidanje šminke

1. Akne

Grešite ako mislite da se ovaj problem javlja samo u određenom životnom dobu, tačnije u pubertetu.  Zatvorene pore obično dovode do akni i upala, pa imajte to na umu, onda kada pomislite da ste suviše umorne za skidanje šminke.

2. Starenje

Naučno je dokazano kako se svako veče vaša koža regeneriše. Ako je pravilno ne čistite, ona će i brže stariti. Vaša će koža tako biti sivkasta i bez sjaja, a pojaviće se i prerane bore. Upravo zato vam ne bi trebao biti nikakav problem odvojiti nekoliko minuta na ovu noćnu rutinu. Svakako ne zaboravite da nanesete hidratnu kremu nakon čišćenja.

3. Alergije

Spavanje sa šminkom može uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme, kao što su alergijske reakcije. Čak i ako dosad niste primetili vidljive simptome, vremenom vam se može pojaviti crvenilo na koži.

4. Pigmentacija kože

Jeste li ikad primetile one tamne mrlje na licu, koje neke žene ne mogu prikriti čak ni uz najbolju bazu? Njihova pojava nije uvek povezana s čestim izlaganjem suncu ili procesom starenja. One mogu biti i posledica hroničnih alergijskih reakcija, ako kožu ne čistite ispravno i baš svaki dan. Nošenje šminke može uzrokovati neke ozbiljne poremećaje pigmentacije.

5. Isušivanje usana

Čak i ako ne vidite ostatke ruža ili sjaja na svojim usnama do trenutka kada idete u krevet, oni nastavljaju dehidrirati kožu te na kraju dovode do suvih i ispucalih usana.

 

Hellomagazin.rsGuliver/Getty, Instagram

Više o temama: