Britanska kraljica Elizabeta se više ne vraća dužnostima?

Britanska kraljica Elizabeta se više ne vraća dužnostima?

Autor: | 11/05/2020

0

Britanska kraljica Elizabet II na vreme je napustila kraljevski dvor i preselila se u izolaciju u Vindzor, nedaleko od Londona. Tako je uspešno izbegla najjači udar koronavirusa koji je krenuo da se širi i među članovima njene porodice.

Sve vreme, Elizabeta se nalazi daleko od žarišta ovog virusa, a britanski mediji navode kako će na svom luksuznom imanju provesti i nekoliko narednih meseci, barem do kraja leta.

Pročitajte: Elizabeta, srećan 94. rođendan

Ali tabloidi šuškaju da se britanska kraljica više nikada neće vratiti svojim zvaničnim i regularnim dužnostima, jer prema njihovim pisanjima opasnost od koronavirusa biće prisutna godinama.

Britanska kraljica živeće drugačiji život

Iako je nedavno proslavila svoj 94. rođendan, kraljica Elizabeta II i iz izolacije uspešno obavlja se svoje dužnosti.

Ona ne želi da prestane da radi, ali pomno sluša svaki savet lekara. Sve neophodne razgovore i dogovore obavlja preko interneta.

- Verovali ili ne, ali dnevnik obaveza britanske kraljice je prazan sve do jeseni. Svi tradicionalni događaji i proslave su otkazani - navodi kraljevski biograf Endrju Morton i dodaje:

- Ovaj virus će mesecima biti prisutan, ako ne i godinama. Bilo bi previše rizično da kraljica počne da se susreće sa ljudima svakodnevno. Ona je oduvek volela te susrete, ali ovoliki rizik ne sme da preuzme.

Pročitajte: Konačna odluka - Britanska kraljica Elizabeta II se povlači

Ukoliko konačna odluka zaista bude njeno povlačanje sa trona i odustajnje od svih dužnosti, to će značiti da će britanska kraljica voditi sasvim drugačiji život. A razlog će svakako biti briga za njeno, ali i za zdravlje njenog supruga princa Filipa (98), koji je ionako slabijeg imuniteta i ima brojne tegobe.

Britanska kraljica uznemirena - Princ Filip iznenada odvezen u bolnicu

Rekli bismo da princ Filip (98), vojvoda od Edinburga, i nije imao tako sjajnu godinu iza sebe, pa i ne čudi što mu je zdravstveno stanje dodatno uzdrmano.

Naime, suprug britanske kraljice Elizabete početkom prošle godine  bio je učesnik u saobraćajnoj nesreći u blizini imanja Sandringem. Kako je tada objavila Bakingemska palata, princ nije povređen.

Pročitajte: Kraljica Elizabeta nastavlja sama - Princ Filip zvanično prestaje sa svojim službenim dužnostima

Ipak, vojvoda je bio veoma potresen. Nakon uviđaja, utvrđeno je da je Filip vozio Range Rover i da je nakon udarca drugog vozila završio na boku.

U drugom vozilu bile su dve žene i desetomesečna beba. Dete je prošlo bez povreda, dok je jedna putnica slomila ruku. Drugoj osobi je stradalo koleno, pa su obe zadržane u bolnici.

Ali neposredno pred sam katolički Božić, kako su javili britanski mediji, vojvoda je opet imao loš period u životu, pa je završio u bolnici.

Princ Filip upućen na detaljne pretrage

Bakingemska palata potvrdila je tada da je princ odvezen u bolnicu. Navodno mu nije pozlilo, već se radi o prevenciji. On je po savetu kraljevskog lekara upućen u bolnicu kako bi se detaljno pregledao. Na taj način će se sprečiti eventualno pogoršanje njegovog zdravstvenog stanja.

Pročitajte: Britanci mogu da odahnu - Princ Filip se oporavlja od operacije

Britanska štampa navodi da su kraljica i princ Filip boravili Norfolku u svojoj zimskoj rezidenciji kada je lekar savetovao da princ odmah otputuje u London.

Filip je upućen u bolnicu Kralja Edvarda VII na posmatranje.

Iako ovo nije prvi put da je princ lošijeg zdravlja u poslednje vreme, čitava situacija uznemirila je kraljicu.

Pročitajte: Britanska kraljica nudi posao - Smeštaj, hrana i mesečna plata od 25.000 evra

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/getty, instagram

Slične Vesti