Konačna odluka: Kraljica Elizabeta II se povlači

Konačna odluka: Kraljica Elizabeta II se povlači

Autor: | 17/03/2020

0

Kraljica Elizabeta II spakovala je kofere i odlučila da se povuče i sledećih nekoliko nedelja provede u svom dvorcu u Vindzoru nedaleko od Londona 

Britanska kraljica Elizabeta II (93) odlučila je da napusti britanski kraljevski dvor i povuče se u svoj dvorac u Vindzoru.

Usled Korona virusa koji osvaja sve zemlje sveta i odnosi brojne živote, Elizabeta ne želi da rizikuje svoje zdravlje već se povući u neku vrstu izolacije.

Ona će nekoliko nedelja boraviti u svom dvorcu Vindzor oko 40 kilometara od Londona, kao mera predostrožnosti u borbi protiv koronavirusa, saopštila je Bakingemska palata.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели We Pick E-Mag (@wepickoficial) дана 19. Мај 2018. у 4:27 PDT

- Iz predostrožnosti i iz praktičnih razloga u trenutnim okolnostima, kraljičin raspored je promenjen. Kraljica će ići u dvorac Vindzor za period Uskrsa od četvrtka 19. marta, odnosno nedelju dana ranije. Verovatno će tamo ostati i posle praznika - navodi se u saopštenju, koje su prenele sve svetske agencije.

Kraljica Elizabeta II na posebnom oprezu, otkazuje sve obaveze

Ova odluka, Britaniju nije iznenadila jer je prošle nedelje Elizabeta saopštila da odlaže nekoliko javnih nastupa narednih nedelja zbog pandemije novog koronavirusa.

- Iz razumljivog opreza i zbog praktičnih razloga u trenutnim okolnostima, došlo je do promena u kraljičinim dnevnim obavezama sledećih nedelja. U konsultaciji sa zdravstvenim osobljem u palati i vladom, planirane posete Njenog Visočanstva Češiru i Kamdenu su otkazane - navodi se u zvaničnom saopštenju koje je objavila palata.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ACKbasketcase (@ackbasketcase) дана 22. Апр 2018. у 6:08 PDT

Prošla godina je za britansku kraljevsku porodicu bila veoma turbulentna. Obeležilo je rivalstvo između dva brata, prinčeva Harija i Vilijama, skandal u koji je bio umešan princ Endru, i zbog kojeg je i odstupio od kraljevskih dužnosti, a odlazak princa Harija i Megan Markl iz Velike Britanije je čini se bio najveći udarac za kraljicu Elizabetu II.

Kao vrhunac svega, došao je i razvod Elizabetinog unuka.

Kraljica Elizabeta II ponovo očajna: Moj unuk se razvodi

Naime, najstariji unuk britanske kraljice, Piter Filips (42), razvodi se od supruge Outn i to posle 12 godina braka.

Kraljica Elizabeta započela osvetu: Megan je od sada zabranjeno i ovo (foto)

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели The Royal Butler (@the_royal_butler) дана 11. Феб 2020. у 4:51 PST

U zvaničnom saopštenju bračnog para navodi se da su o tome obavestili kraljicu Elizabetu i njenu porodicu još tokom 2019. godine.

Britanski mediji pišu kako je odluku o razvodu braka donela upravo Outn što je duboko potreslo Petera.

Odluka o razvodu bila je duga i teška 

Filips, sin princeze Ane i 15. u redu za tron, venčao se sa Kanađankom Outn 2008. godine i imaju dvoje dece - ćerke Savanu (9) i Islu (7).

- Odluka o razvodu i zajedničkom starateljstvu došlo je nakon više meseci i razgovora. Prioritet para je briga o njihovim ćerkama - rekao je portparol, prenele su sve svetske agencije.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ROYALS EVERY DAY (@nosorrog) дана 11. Феб 2020. у 4:55 PST

hellomagazin.rs guliver/getty, instagram

Pročitajte još