Boem koji je svoju decu obožavao: Sanela, Ilda i Mihajlo su bili njegov život (video)

Boem koji je svoju decu obožavao: Sanela, Ilda i Mihajlo su bili njegov život (video)

Autor: | 18/02/2019

0

Bogatsvo jednog čoveka se meri ljubavlju, porodicom, osmehom, a Šaban Šaulić je svakako bio bogat čovek čije blago su činila njegova deca Sanela, Ilda i Mihajlo, kao i njegova voljena supruga Gordana.

Kroz život ga je vodila strast prema muzici, emocija kafane koja ga je čak koštala i braka sa njegovom voljenom Gordanom u jednom trenutku. Pevač se sa ženom rastao 1985, i to baš zbog kafane i pića.

- Mi smo se rastali na 20 dana, možda čak i manje. Goca je pobesnela zbog mog ponašanja, došao sam posle tri dana kući iz kafane mrtav pijan. Rekla mi je: „Ne može to tako, ti ne dolaziš kući, pa šta mi tebi uopšte značimo.“ Još nisam ni došao sebi, bio sam u nekom teškom alkoholu. Sećam se, tada sam s Radetom Vučkovićem non-stop pio po kafanama, kao creva smo bili. Sastavimo po nekoliko dana, ne vide nas ni kuća, ni deca, ni žena - ispričao je Šaban gostujući u jednoj emisiji, opisavši kako je i ne znajući potpisao papire za razvod.

 

- Opet smo venčali, u jednoj kafani na Banovom brdu, samo što smo promenili kumove. Zorica Brunclik i Velja Milošević su nam kumovali i, eto, ispostavilo se da su nam njih dvoje taličniji - ispričao je pevač, koji je posle tog perioda supruzi posvetio pesmu.

 

- Rade Vučković napisao je moju autobiografsku pesmu „Gordana“ zato što smo bili bliski drugari i znao je celu moju situaciju. Bio je lukav, dobro je pisao, a valjda je hteo i malo da se ušlihta Goci posle svega.

Goca je još uvek u šoku i ne može da poveruje da njenog voljenog Šabana nema.

- Bila sam kod Goce, u kući je takva neverica. Ona ga je ispratila prekjuće i trebalo je da ga dočeka juče oko 11 sati. Zvala ga je, nije mogla da ga dobije i jednostavno to je takav šok da ne može da se shvati. Bilo je puno ljudi, pevača, puno novinara... Ostaće upamćen i uzor mnogim generacijama - rekla je Merima Njegomiru Jutarnjem programu Prve TV.

Za svoju stariju ćerku Sanelu napisao je pesmu koju joj je posvetio, a zbog imena koje je izabrao za nju imao je "mali incident" sa svojom majkom.

- Sa Gordanom nisam imao problema, nego sam imao problema kod kuće, u Šapcu, s majkom. “A koja ti je to Sanela, mamicu ti tvoju, zar ne može da se zove Ilda kao ja”, kritikovala me je ona, pa sam morao da joj obećam da će se sledeća devojčica zvati po njoj - ispričao je Šaban.

 

Za svoju mlađu devojčicu, svoju mezimicu Ildu, napisao je pesmu "O Ilda" koja je takođe postala hit. Ilda je obožavala svog oca, posebno od kada je dobila ćerkicu Emu kojoj se deka potpuno posvetio.

- On nikada nije bio strog, a sad tek, nekako je sa unucima drugačiji nego sa nama, doduše sad ima više vremena nego kad je bio sa nama. Sad nadomešćava ono vreme koje nije imao kada smo mi bili deca, ali je izuzetno popustljiv i blag - rekla je Ilda.

 

Šaban je voleo da ističe kako je Ilda izabrala sama svoj put i da je ponosan na nju, i da mu je žao što je nije pre "pustio" u estradne vode.

- Prezadovoljan sam kako se Ilda snašla na estradnoj sceni i sada mi je pomalo žao što sam se ranije protivio njenim željama da krene mojim stopama. Bez ičije pomoći, sa teretom moga imena, ona je uspela da se izbori za svoje mesto i ne samo to. Svojim ponašanjem i oblačenjem postavila je nove standarde na estradi i posle nje mnoge pevačice su počele da se ukusnije oblače. Nadam se da ću Ildi u godinama koje dolaze biti od mnogo veće pomoći - planirao je Šaban budućnost sa svojom ćerkom.

Za nju je napravio pesmu "Ne okreći se kćeri", prepunu emocija koju zajedno izvode, a koja je jako brzo postala veliki hit:

 

Sin Mihajlo, njegov stasiti naslednik, od oca je dobio pesmu kroz koju mu je iskazao sve što misli i koliko mu je stalo do njega uprkos povremenom nerazumevanju u tinejdžerskom dobu.

 

Verovao je da su godine tek pred njim i da će nakon obeležavanja 50 godina fantastične karijere, tek doći novi koncerti, porodična slavlja i okupljanja.

Šaban je u subotu uveče nastupao u klubu u Bilefeldu gde je kako tvrde oni koji su prisustvovali nastupu bio veoma raspoložen. Baš ništa nije slutilo na tragediju koja se samo nekoliko sati kasnije dogodila na autoputu. "Odlaziš, odlaziš", bile su reči pesme koju je prvu zapevao ne sluteći koliko u tim rečima ima tragične simbolike

Nisu ni slutili da će umesto da ga čekaju da stigne sa aerodroma, umoran, ali nasmejan, čuti vesti da ga više nema...

 

Slobodan Boban Stojadinović, kum kralja narodne muzike Šabana Šaulića i jedini preživeli svedok njegove pogibije u smrskanoj olupini automobila “seat”, potvrdio je da se kobnog jutra Šaulić vozio vezan pojasem, ali da mu se od siline sudara otvorila kobna stara rana koju je operisao pre tri godine.

“Čuo sam od doktora malo pre da mu je pukla aorta koju je operisao i da su pokušali da mu je sastave”, kaže Stojadinović.

“Sedeo sam iza Šabana. Bio je vezan. Iskreno se plašim da je od siline udarca povredio arteriju koju je operisao. Spekuliše se da je srce puklo i da je imao srčani udar. Ne sećam se svega od udarca, bio sam u nesvesti. Nisu znali da je operisao aortu, da sam bio tu, možda bih mogao da im kažem šta je bio problem”, rekao je Stojadinović.

 

Mihajlo i Sanela su otputovali u Nemačku da pruzmu očevo telo, a datum sahrane i komemoracije će biti naknadno objavljeni, kada se sva pravna dokumentacija za transport bude završila.

 

Na sledećoj strani poslušajte neke od najvećih Šabanovih hitova...

Uživajte u koncertu iz Centra "Sava", gde se uz hitove pevalo i plesalo i gde je prestajala realnost, a ostajala samo magija njegovog glasa i muzike...

 

Kao i u spletu najlepših pesama koje će ostati zauvek u sećanju svih generacija.

hellomagazin.rs/m.g. Antonio Ahel/ATA Images/Privatna arhiva

Slične Vesti

Najnovije vesti