Kristina i Kornelije Kovač pronašli način da pomire svoje strastvene umetničke karaktere

Kristina i Kornelije Kovač pronašli način da pomire svoje strastvene umetničke karaktere

Autor: | 29/11/2016

0

Dve godine posle skandala u porodici Kovač, kada se Kristina javno, preko društvenih mreža, odrekla sestre Aleksandre, izgleda da su se u čuvenoj muzičkoj porodici slegle strasti i da stvari polako dolaze na svoje mesto. Iako je čuveni kompozitor Kornelije Kovač tada potvrdio da odnosi u njihovoj porodici nisu sjajni, vreme je učinilo svoje, pa su poznati otac i kćerka našli načina da pomire karaktere i neusaglašene životne stavove koje su imali u prošlosti. U prilog tome govori njihovo zajedničko pojavljivanje na jednom gradskom događaju, na koji su došli ruku podruku, sa širokim osmehom na licu, čime su javno potvrdili pomirenje.

Kristina Kovač: Uprkos razmiricama ponosna na sestru Aleksandru

Iako je pre dve godine statusom na društvenoj mreži "Fejsbuk" javno poručila da se odriče starije sestre, poznata pevačica i kompozitorka ovoga puta ostala je uzdržana od komentara.

- Nemam nikakav komentar na tu temu - rekla je Kristina za “Hello!”, vedro i u pozitivnom tonu, glasom iz kojeg se naslućuje zadovoljstvo trenutnom situacijom.

Ono što intrigira je njen odnos sa Aleksandrom, koji za sada ne dobija srećan epilog, bar ne poznat javnosti.

Loši porodični odnosi, sa akcentom na odnos dve sestre, koje su svojevremeno sarađivale u pop grupi “K2”, tinjali su duže vreme. Kulminacija se desila u septembru 2014. godine, posle Kristinine objave, u kojoj je bez zadrške iznela sve što joj leži na duši i objasnila šta ih je udaljilo.

- Ne sviđam joj se što sam rodila dete i zapustila talenat i karijeru. Prvo joj se nije svidelo što sam se udala, a onda što sam se razvela. Što sam se ugojila. Ne sviđa joj se što sam angažovana u građanskopolitičkom smislu. Pet godina otkad se rodilo, moje dete skoro da nije imalo tetku. Pa je onda šest meseci imalo, pa je, koliko vidim, poslednjih mesec dana opet nema. Jer moja sestra smatra da je njen odnos sa mnom dovoljno opravdanje da se poigrava osećanjima mog deteta - napisala je, između ostalog, četrdesetdvogodišnja kantautorka i majka osmogodišnje Tare, koja je kao inicijalnu kapislu svog javnog izliva emocija navela partnera svoje sestre Romana Goršeka.

https://www.hellomagazin.rs/domace-vesti/kristina-kovac-objavila-roman-drvo-zivota/

- Koga i kakvog voli, to je njena stvar. Šta će za njega da učini, takođe. Ali činjenica da njen životni partner javno pljuje njenu rođenu sestru spada u njen odnos prema meni. Aleksandri želim da joj se nikada ne desi osvešćenje, jer nisam sigurna da bi mogla da ga preživi - navela je tada Kristina.

Posle ovog dramatičnog postupka svoje sestre, Aleksandra je medijima uputila saopštenje, u kojem je navela da su njih dve poslovnu saradnju prekinule 1998. godine, nakon čega su se njihovi putevi razišli, kako poslovno, tako i privatno.

Moja sestra Kristina vodi svoj život, odrasla je osoba, odgovorna za svoje akcije i reči. Volim je i uvek ću je voleti, ali nas dve odavno ne razmišljamo, živimo i komuniciramo na isti način

- Tokom godina smo se razvijale kao pojedinci koji imaju potpuno različita interesovanja, uzore i ambicije, i retko smo bile u kontaktu, baš iz tih razloga. Ja sam se posle karijere u popularnoj muzici okrenula i komponovanju primenjene muzike, pedagoškom radu sa decom i odraslima, i akademskom usavršavanju. Moj partner Roman Goršek, sa kojim sam poslovnu saradnju započela 2000. godine, svojim je radom, znanjem, idejama i podrškom učestvovao u svakom mom poslovnom i životnom koraku, i bio je uz mene kada niko drugi nije. Sve optužbe koje su iznete na njegov račun su lažne. Moja sestra Kristina vodi svoj život, odrasla je osoba, odgovorna za svoje akcije i reči. Volim je i uvek ću je voleti, ali nas dve odavno ne razmišljamo, živimo i komuniciramo na isti način - stoji u Aleksandrinom odgovoru, na čiju stranu je stala i najmlađa sestra Kovač Anja, sa kojom je izuzetno bliska, za razliku od Kristine, koja se u svom statusu oprostila i od nje, navodeći da je njihovo udaljavanje počelo odavno, kao i da je svesna da će, posle njenog javnog odricanja od Aleksandre Anja učiniti isto u odnosu sa njom.

https://www.hellomagazin.rs/domace-vesti/aleksandra-kovac-moj-otac-je-jedan-od-najskromnijih-a-muzicki-najgenijalnijih-ljudi/

Iako se trudio da ostane uzdržan od komentarisanja situacije u kojoj se tada našla čitava porodica, u jedinoj izjavi koju je njihov otac tim povodom dao delovalo je da nema mnogo razumevanja za Kristinine postupke.

- Znate, ona je izabrala takav put i ne postoji ništa što bi to moglo da promeni. Nismo u najboljim odnosima. Nije svaka porodica idealna, svuda postoje nesporazumi, ja tu ništa ne mogu da promenim - pomirljivo je rekao istaknuti kompozitor.

S obzirom na to da je Kristina 10. novembra proslavila rođendan, možda je baš ovaj datum bio povod za otopljavanje odnosa među njima, a vreme će pokazati da li je na pomolu pomirenje i među njegovim kćerkama.

Komentari (0)

Loading
Deana Đukić Miloš Nadaždin/hello/arhiva

Slične Vesti