Sedam načina kako do ravnog stomaka bez dijete i vežbanja

stomak-pixabay-free-images

Ravan stomak san je svake žene. Na žalost, za mnoge koje strogo ne vode računa o svojoj ishrani ili ne provode bar nekoliko sati nedeljno u teretani, ovaj san je obično nedostižan.

Ali, da li ste znali da vaš stomak može biti ravan i uz nekoliko trikova koji ne podrazumevaju dijetu i redovno vežbanje. Nekoliko američkih stručnjaka napravili su spisak navika koje lako možete uvesti u vašu svakodnevicu i postići željeni rezultata, bez mnogo truda.

Ispravite se
Kada stojite ili sedite sa ispravljenim leđima vaši mišići stomaka su angažovani, a osim toga vaš sistem za varenje radi mnogo bolje – tvrdi Kim Lajons, trener u američkom šou programu “The Biggest Loser”.

Unosite dovoljno vode
Kada je organizam dehidriran, on pravi skladišta vode koja su uglavnom u predelu stomaka. Zbog toga je potrebno da dnevno pijete najmanje osam čaše vode – objašnjava Kim.

Jedite polako
Žvaćite svaki zalogaj najmanje deset puta pre gutanja. To će olakšati varenje hrane i nećete imati problema sa probavom. Osim toga, kada jedete brzo gutate i vazduh što može dovesti do povećanja vašeg stomaka – kaže dr Džudit Rajhman, profesorka na Univerzitetu Kalifornija.

Koristite probiotike
Probiotici su dobre bakterije koje pomažu rad vašeg probavnog sistema i sprečavaju gastrointestinalne probleme koji mogu dovesti do uvećanja stomaka. Jedan od najboljih probiotika jeste jogurt – tvrdi nutricionistica Džoni Bouden.

Redovno pešačite
Tridesetominutna svakodnevna šetnja ubrzaće vaš metabolizam i pomoći će vam da se oslobodite viška naslaga u predelu stomaka – kaže Kim Lajons.

Koristite suplemente
Kao dodatak ishrani kozumirajte kalcijum, jer on smanjuje estrogen u vašem organizmu čije povećanje je nekada glavni uzrok masnoća u predelu trbuha – kaže dr CW Rendolf.

Relaksirajte se
Kada ste nervozni vaše telo proizvodi više steroida i hormona stresa što negativno utiče na probavne funkcije i na stvaranje masnoća. Zbog toga je neophodno da izdvojite oko dvadeset minuta tokom dana i relaksirate se na način koji vama najviše odgovara – tvrdi dr Rajhman.

Lepota&Zdravljepixabay.com/free images

Više o temama: