Ivana Stanković o lepoti, modelingu i susretu sa Džulijom Roberts

Naš supermodel svetskog glasa otkrila je da je veliki protivnik botoksa i plastične hirurgije i ispričala zanimljivu anegdotu iz koje je izvukla veliku lekciju

Upoznali ste mnoge svetske zvezde. Ko je od njih ostavio najveći utisak na Vas?

– Džulija Roberts, iako je nisam lično upoznala. Srela sam je 1996. godine u radnji dok sam živela u Njujorku. Došla sam na kasu da platim, a radnici su gledali zabezeknuto u mene i iza mene, nisu mogli da progovore, pomislila sam da je pljačkaš iza mene uperio pištolj. Polako se okrenem i ugledam nju bez šminke. Ona je nestvarna, posebna vrsta lepote i harizme. Nasmejala mi se onim osmehom od milion dolara kao iz filma i rekla da to nije ništa strašno, navikla je na to. Pošto je videla da stojim kao kip, pitala me je da li imam nešto protiv da ona preko mene plati, a onda je prišla, ostavila više novca i izašla.

A ko Vas je razočarao?

– Malo mi je Brus Vilis ostvario utisak sujetne osobe u toj kampanji koju smo radili, možda grešim dušu, možda su tako klijenti odredili, negde sam bila sasečena da bi se on video više.

View this post on Instagram

U inat nedelji…Sunday kiss💋💋

A post shared by Ivana Stankovic (@ivanazstankovic) on

Na nagovor Đorđa Armanija ste ošišali dugu kosu i ostali ste verni toj frizuri. Jeste li nekad poželeli ponovo da je pustite?

– Verna sam samo sad dok ne izraste, sad je puštam. Imala sam pre dve godine kosu do ramena ponovo i mnogo sam tako ženstvenija”. Ko god mi kaže da se ošišam, neću se šišati.

Kako je negujete, imate li neki trik za brži rast kose?

– Imam tanku kosu i u jednom periodu mi je sporo rasla, isprobavala sam sve i svašta. Ali, rakija komovica je zakon, uveče pre spavanja i brzo buja i raste.

Otkrijte nam recept Vaše mladolikosti?

– Genetika je zaslužna za moj izgled. Jedna devojka (20) mi je na Instagramu napisala kako joj je životna misija da u 45-oj godini izgleda kao ja, što mi je jako slatko. Ženama se sviđa što vide da ne koristim botoks i plastičnu hirurgiju i veliki sam protivnik toga. Radila sam samo mezoterapiju, ubrizgavanje koktela vitamina. Krenula sam sa kremama od rane mladosti, i to je po meni ključ uspeha, bolje sprečiti nego lečiti. Surutka, jogurt, zeleni čaj, mleko podmlađuju, naročito kefir koji pegla bore iznutra. Takođe, borovnice su najbolji antioksidansi. Veoma je bitan i kvalitetan san.

View this post on Instagram

Throwback to 2013 #belgradenightout #longhair

A post shared by Ivana Stankovic (@ivanazstankovic) on

Na čemu se bazira Vaša ishrana, kako održavate liniju?

– Jedem sve što poželim i slušam svoje telo. Mislim da se psiha i nezadovoljstvo odražava na izgled, ako bih brojala kalorije, meni bi se taj užas video na licu. Ne treba se lišavati ničega, kada vidim da mi se metabolizam usporio, smanjim slatkiše, ali ih se ne odričem. Volim dobar roštilj, jaku egzotičnu hranu, suši obožavam. Palačinke su mi jedna od omiljenih poslastica. Plivam, idem na masaže i brzo hodam na traci, a kad budem imala vremena planiram i pilates.

View this post on Instagram

Mood….

A post shared by Ivana Stankovic (@ivanazstankovic) on

Kako biste opisali svoj stil odevanja, eksperimentišete li sa garderobom?

– Ranije je bio više sportski jer sam imala potrebu da izgledam mlađe, a sad sam se uželela ženstvenosti. Volim lepe uske haljine, farmerke, vesele stvari, ali ne previše šarene. Da imam milione nikad ne bih dala 3.000 evra za torbe, to je za mene bezobrazluk, čovek može lepo da se obuče, a da ne košta basnoslovno mnogo. Od malo skupljih stvari jedino obožavam bunde, ima jedna zanimljiva i poučna priča u knjizi “Gladovanje u bundi”. Potrošila sam sve pare od honorara na prvu bundu i onda sam sklupčana u njoj čekala da mi pristigne novac jer su mi sve opcije otkazale.

hellomagazin.rsKurir/StilAndreja Damnjanović/Mirko Tabašević/Boško Karanović

Više o temama: