Glumac Žarko Stepanov otvara vrata svog momačkog doma i otkriva da priželjkuje srećnu porodicu sa troje dece

Povezane vesti

Pojavivši se kao voditelj jedne emisije „Fajront republike“ na televiziji „Fox“ umesto čuvenog Zorana Kesića, glumac Žarko Stepanov lansiran je među popularne ličnosti i publici koja nije pozorišna. Dvadesetsedmogodišnji Novosađanin priznaje da je ta ideja bila Kesićeva, mada otkriva da bi i on voleo da vodi emisiju sličnog formata. Žarko je široj publici postao poznat zahvaljujući emisiji „Naj od naj“ koja se emitovala na „Fox“ televiziji, a sa uspehom igra u eminentnim predstavama u mnogim beogradskim pozorištima. Raskošan talenat za muziku, glumu i igru najbolje je pokazao u predstavi „Briljantin“, pa trenutno sprema još jedan mjuzikl, „Buđenje proleća“ u Beogradskom dramskom pozorištu.
Pored mjuzikla, svestrani glumac igra i u dramama, komedijama i dečjim predstavama na nekoliko pozorišnih scena. Diplomirao je 2007. na Fakultetu dramskih umetnosti, a završio je i srednju muzičku školu, smer kontrabas. Za magazin „Hello!“ kaže da je umalo upisao Muzičku akademiju.
I danas sviram kontrabas u svojoj tamburaškoj grupi „Ravnica“, koja postoji trinaest godina. Izvodimo zanimljiv repertoar – od standardnih tamburaških pesama do obrada Majkla Džeksona. Nastupali smo i na festivalima u inostranstvu, a često sviramo i za naše ljude na zabavama i proslavama.


Šta će prevagnuti, muzika ili gluma?
– Glumački poziv mi je na prvom mestu i imam dosta angažmana. Uvek može bolje, ali sam zadovoljan, zarađujem i samostalan sam. Muziku volim, sviram i klavir i gitaru, i pevam. Stalno radim na sebi, ali mi je gluma prioritet. U Beograd sam se preselio pre sedam godina zbog posla i zato sam ostao ovde.
Da li ste ovde brzo stekli prijatelje i da li ste bili nostalgični?
– Novi Sad je blizu, mada su mi nedostajali drugovi, sestra i roditelji. Veoma sam komunikativan tako da sam brzo našao društvo. Imao sam prilike da igram i sa velikim glumcima i rediteljima, i zato volim Beograd, vrata se otvaraju i ima mnogo mogućnosti.

Ko se pobrinuo za vaš lepo uređen dom?
– Najzaslužniji je moj otac. Bilo je i mojih ideja, ali smo najviše realizovali njegove, on je talentovan za uređenje enterijera. Nameštaj sam kupio sam, od televizijskih honorara. Bilo mi je važno da je kvalitetan, od dobrog materijala izrađen.

Koristite li kuhinju, kuvate li?
– Da, znam da kuvam, a hranu spremam kada imam vremena. Ponekad pozovem društvo, ali ih radije poslužim vinom uz meze, nego što spremam neko jelo.
Jeste li spremali romantične večere uz sveće za devojku?
– Da, spremao sam takve večere i volim sveće. Imam ih dosta po stanu.
Ko više pije, muzičari ili glumci?
– Podjednako. Mnogi smatraju da su glumci pijanice. Pijem kada hoću da uživam, ali čim uđem u pozorište. Najviše mi prijaju „pelinkovac“ i dobro crno vino.
Imate li tremu pred muzički nastup ili pred predstavu?
– Manju tremu imam kada sviram, jer nas je petorica u grupi. U pozorištu imam, ali kako kad, u zavisnosti od predstave.

Gde ste se odmarali ovog leta?
– Bio sam u Grčkoj, na Tasosu. Naporna sezona je za mnom, pa sam imao pravi odmor sa mnogo plivanja. Budući da treba da pokažem energiju na sceni, planiram da uskoro upišem jogu. Posao mi je stresan i potrebno mi je opuštanje. Ranije sam trčao i išao u teretanu.
Da li ste žustar vozač?
– Jesam, mada se trudim da budem pažljiv, da ne ugrožavam bezbednost drugih.

Čini li vam se da ste privlačni suprotnom polu?
– Ne patim od toga. Ljubavi i veze koje sam imao dešavale su mi se zbog drugih osobina, a ne fizičkog izgleda. Nisam žudeo da izgledom osvajam žene. Devojkama sam se mahom dopadao zbog harizme, moje romantične prirode i duhovitosti.
Priželjkujete li veliku porodicu?
– Da, posebno da imam kćerku. Odrastao sam sa šest godina starijom sestrom i sazrevao uz nju i njeno društvo. Voleo bih da imam troje dece. Šta će jednog dana moja buduća supruga da kaže na to, videćemo.
Verujete li u brak?

– Verujem pre svega u porodicu, ona je najvažnija na svetu. Zato mi je bitan brak. Šta god da se u životu desi, porodica i dom su oslonac i utočište.  Zagrljaj voljene žene i igra sa decom leče sve životne nervoze. Treba jedno drugome da budemo podrška. Neki poznati glumci od pedesetak godina ostali su sami. Izigravaju boeme i šmekere, a to više nisu. Nije svako Dordž Kluni. Ti ljudi nisu srećni iako izlaze sa mlađim devojkama. Ne želim takvu sudbinu. Vodolija sam i fik ideja mi je da pored posla imam srećnu porodicu. Ne treba mi ništa više od toga.

Piše: Nadežda Jokić
Foto: Andreja Damnjanović

Ostale vesti iz rubrike