Fotogenična šminka: Sedam beauty trikova

lepota šminka

Uhvatite pravo svetlo, okrenite “malo” stranu i bliski pogled ka kameri – ta pravila su poznata svima. Ali, danas govorimo o tome kako će beauty trikovi pomoći da dobijete bolji selfie.

Nanesite korektor

Koristiti korektor sa osvetljenim česticama. Označite područje ispod očiju i ispod obrve nežno: metod zamenjuje efekat “Blur” u Fotošopu.

Hajlajter na jagodicama

Širokom četkom nanesite bronzer i istaknite svoje jagodice. Odmah postajete izražajniji i vizuelno tanji. Bronzer možete staviti na nos i na čelo.

Koristite markere-hajlajtere

Glavna tajna uspešnog selfija. Hajlajter ne štedite: staviti ga na poleđinu nosa i jagodice. Da li želite dodatni obim usana? Kap hajlajtera stavite na gornju usnu. Malo možete osvetliti sredinu čela i bradu. Na fotografiji ćete videti zdravu blistavu kožu.

Naglasite obrve

Zadatak – poboljšajte boju obrva. Koristite oštru olovku. Nikada ne crtajte i ne bojite punu liniju, već malo dodirujte olovkom i popunite praznine, tako ćete postići mnogo prirodniji efekat.

Ne zaboravite na pogled

Najbolje je da se na unutrašnji ugao oka nanese bela senke ili olovka – tako ćete osvežiti pogled. Sa strane nanesite tamniju senku i naglasite oči urednim ajlajerom. Ali glavna stvar – u više navrata namažite maskaru na trepavice.

Volumen u kosi

Kosa sa volumenom bitno utiče na vaš izgled. Potrudite sa da u kosi dodate nekoliko svetlijih talasa ili samo stavite crveni ruž. Ne zaboravite da pokrijete korektorom i puderom ostatak kože na licu. Bolje je izabrati mat pudere, autoportreti sa mat puderom imaju mnogo prednosti.

zenskimagazin.rsinstagram/Dakota Johnson

Više o temama: