Kako možete upotrebiti iskorišćene vrećice za čaj

Nakon uživanja u šolji omiljenog čaja nemojte bacati iskorišćenu vrećicu. Ona vam može koristiti za brojne namene u kući.

Neka meso bude mekše

Iskoristite listiće iz čaja (bilo da je u pitanju vrećica ili rinfuza) za marinadu. Čaj će dati poseban ukus mesu i držaće ga svežim i učiniti lepšim za pečenje.

Očistite prozore

Čaj može ukloniti masnoću i prljavštinu sa prozora. Napravite ga od već iskorišćene vrećice i onda sa njim perite prozore. Najbolji rezultat ćete postići ako koristite i filtere za kafu.

Unesite mirise u ormare

Jednostavno stavite nekoliko osušenih vrećica čaja na police ormara, među odeću, a čaj će oterati ustajale mirise. Vrećice, čak, možete stavljati u cipele da biste pobedili eventualne neugodne mirise.

Osvežite tepihe

Pre usisavanja na tepih istresite čaj iz iskorišćenih vrećica, ostavite tako 10-tak minuta i onda usisajte.

Prihranite kućne biljke

Iskorišćeni čaj iz vrećica može biti odličan kao prihrana za vaše cveće. Dodajte ga u zemlju ili jedostavno pospite po površini, piše Lifepress magazin.

WC šolja

Uklonite mrlje sa vaše WC šolje tako što ćete na dno staviti nekoliko vrećica čaja i ostaviti ih da deluju nekoliko minuta. Što ih duže ostavite, učinak će biti bolji. Kada pustite vodu sa vrećicama će otići i mrlje i prljavština.

Skuvajte još jedan čaj

Sa jednom vrećicom možete skuvati dva puta čaj. Samo ga drugi put ostavite malo duže u prokuvanoj vodi.

hellomagazin.rsguliver/thinkstock

Više o temama: