Đurđa Stojiljković otkriva tajnu svoje lepote

Top model Đurđa Stojiljković već sa petnaest godina počela je da se bavi manekenstvom i njena uspešna inostrana karijera uvek je išla uzlaznom putanjom. Harizmatična brineta imala je priliku da radi modne revije i fotografisanja za kataloge prestižnih svetskih dizajnera i brendova, a njena neobična lepota nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Osim što je uspešna na modnoj pisti, atraktivna lepotica istovremeno studira i na Fakultetu političkih nauka jer ne želi da zapostavi obrazovanje. Uspešna dvadesetčetvorogodišnjakinja poslednjih godina živi i radi u Njujorku gde je od najboljih šminkera i kozmetičara naučila mnoge trikove o nezi lica i tela koje sa lakoćom primenjuje.
Koliko vam je zbog prirode posla kojim se bavite bitno da imate negovano lice?
– Za modele je to veoma važno. Veliki deo posla predstavljaju upravo snimanja za kozmetičke prozivode i šminku, gde je koža lica u prvom planu.
Na koji način negujete kožu?
– Sve počinje od ishrane i unosa neophodnih vitamina. Koristim nekoliko krema u zavisnosti od toga da li nanosim šminku ili se izlažem suncu. Takođe pijem riblje ulje u kapsulama, smatram da to mnogo pomaže.
Posećujete li često kozmetičke salone i koji tretmani vam najviše prijaju?
– Retko posećujem salone lepote. Nemam problematičnu kožu i često mi ne prijaju parfimisani proizvodi koje mnogi saloni koriste. Ponekad odem na „exfoliating“ tretman koji uklanja mrtve ćelije sa kože lica i vraća joj sjaj.
Jeste li zahvaljujući poslu naučili neke male trikove kako da što duže očuvate mladoliki izgled?
– Jesam. Tajna je u tome da izbegavam sunce i koristim različite maske za revitalizaciju kože lica. Leti upotrebljavam proizvode sa beta karotenom, pa i uz minimalno izlaganje suncu dobijem tamniji ten. Tokom zime koristim serume istog prizvođača, pošto su koncentrisaniji i stvaraju jači sloj zaštite.
Prija li vam masaža i koje vrste najviše volite?
– Uglavnom idem na relaks masaže.
Na koji način održavate vitku liniju?
– Treniram pet do šest puta nedeljno. Što se tiče ishrane, obazriva sam pri kupovini namirnica i trudim se da to budu organski proizvodi, sa malo sećera i masti.
Da li vam se nekada dogodilo da izgubite posao zbog viška kilograma?
– Nadam se da nije.
Vodite li računa o izboru namirnica?
– Veoma vodim računa o tome. U kući nikada nemam „nutelu“ i ostale slatkiše, sladoled i hleb, jer kada se stave u frižider, teško im je odoleti. Kupujem uglavnom voće i povrće, dok u restoranima naručujem ribu ili crveno meso.
Jeste li vešti u mejkapu i umete li brzo da se našminkate?
– Ne snalazim se baš najbolje kada je reč o mejkapu. Divim se devojkama koje umeju perfektno da nanesu ajlajner, jer je to za mene nemoguća misija. Privatno se ne šminkam, tako da, ako je neophodno, umem dobro da pripremim kožu, pa ima zdrav sjaj, dodam maskaru i ponekad karmin u jarkoj boji, u zavisnosti od sezone i autfita.
Kako negujete kosu?
– Verujem da ključ predstavljaju kvalitetni proizvodi. Ne feniram se, ukoliko posebna prilika to ne zahteva, pošto toplota u kombinaciji sa proizvodima za oblikovanje frizure izuzetno šteti vlasima. Krajeve bi trebalo skraćivati svaka dva meseca, tako da nikada ne izgledaju iskrzano.
Kakve parfeme najviše volite?
– Prirodni, biljni mirisi mi najviše odgovaraju. Nedavno sam otkrila da sam alergična na većinu parfema, pa umesto njih koristim razne mirišljave kreme.

Intervju: Ivana Nikolić
Foto: Miša Obradović

Više o temama: