Nećete se ugojiti tokom praznika ako radite ovo!

nećete se ugojiti

Pridržavajte se samo jednog saveta i nećete se ugojiti tokom praznika, a to je najverovatnije već jedna od vaših omiljenih navika

Mnogi ljudi se tokom praznika ugoje jer je izbor hrane veliki, pa ne žele da se kontrolišu, ubeđujući sebe da mogu bar u tom periodu godine da se opuste.

Veoma često ne vodimo računa o tome da li smo pojeli više slatkiša ili slanih rolata, a o “po kojoj čašici” alkohola i da ne govorimo.

Ne zaboravite da su alkoholna pića neprijatelj dobre linije. Ona podstiču gojaznost i taloženje masnih naslaga. A kako biste mogli da nazdravite sa prijateljima mirne glave, pogledajte OVDE koja pića neće uticati na vašu kilažu.

Ravan stomak do novogodišnje noći? I to je moguće!

nećete se ugojiti

Isprekidani post: Ishrana uz koju ćete biti siti, ali će kilogrami nestajati

Ako ipak preterate sa hranom  i pićem, ne brinite. Izgleda da postoji lak način da uspete u sprečavanju taloženja kilograma i da budete zadvoljni jer – nećete se ugojiti.

Tako tvrdi novo istraživanje koje su sproveli naučnici sa Univerziteta u Ilinoisu, piše FoxNews.

Ključ je u jednom sastojku

Oni su došli do zaključka da kofein može da obuzda gojenje i proizvodnju holesterola. To će se desiti čak i kada jedemo namirnice pune masti i šećera.

Bez obzira da li ste na dijeti ili ne, kofein može biti vaš saveznik u sprečavanju taloženja novih kilograma i masnih naslaga.

nećete se ugojiti

Istraživači su do ovog otkrića došli nakon što su četiri nedelje davali grupi pacova hranu koja se 40-45 odsto sastojala od ugljenih hidrata, a 15 odsto od proteina.

Osim toga, životinje su pile čaj bogat fitohemikalijama, flavonoidima i aminokiselinama. Svaki put su dobijali 65 do 130 miligrama kofeina kroz čaj, ali to nije bio jedini izvor ovog stimulansa.

Vrlo lako: Skinite tri kilograma do najluđe noći

Na kraju eksperimenta istraživači su zaključili da je kod onih pacova koji su unosili kofein manja količina masti u telu- Takođe, unos kofeina je smanjio apsorpciju masti za 22 odsto, piše Telegraf.

nećete se ugojiti

Dovoljno je popiti četiri šoljice kafe 

Što se tiče ljudi, naučnici veruju da se gojenje tokom praznika takođe može sprečiti uz pomoć kofeina.

Sve što je potrebno jeste da dnevno ispijete četiri šoljice kafe.

Ako ste ljubitelj moćnog crnog napitka, ovakva informacija sigurno će vas oduševiti. Jer, sve što je potrebno jeste da četiri puta dnevno sprmite sebi svoj omiljeni napitak.

Ipak, napominjemo da ne preterujete u količini, već da uz prelepu aromu i ukus kafe uživate najviše četiri puta u toku dana.

nećete se ugojiti

Zato, možemo da zaključimo da se tokom praznika držite kafe. Čak iako vam ne pomogne u onoj meri u kojoj ste to zamisli, sigurno je da vam neće odmoći.

Ali ne zaboravite da je mera najvažnija. Zato lagano sa slatkišima, pečenjem, roštiljem i omiljenim pićem tokom praznika.

hellomagazin.rsguliver/getty, guliver/thinkstock

Više o temama: