5 znakova da se ne oblačimo u skladu s godinama

Ponekad znamo da padnemo u zamku nošenja odeće koja nije prikladna za naše godine, a sve zbog toga kako bi izgledali mlađe.

Ako uvek želite da izgledate moderno, nemojte slepo da sledite trendove koji ne odgovaraju vašem tipu tela i godinama. Treba znati koji modni izbori su prikladni za vaše godine, a koje treba preskočiti.

1. Još uvek kupujete u radnjama prvenstveno namenjenim tinejdžerima

Odeća koju tinejdžeri nose nije odeća koju trebate i vi da nosite i obrnuto. Uz to, njihov način života razlikuje se od vašeg.

Trendovi su otvoreni za različite interpretacije raznim generacijama. Način na koji mladi nose leopard uzorak na majicama ili pantalonama, a koji i vi slučajno volite, ne znači da biste i trebali odmah da ga nosite.

Ako baš ne možete da odolite, umesto leopard helanki, bolje izaberite manje uočljive patike leopard uzorka.

2. Vaš ormar je pun smešnih natpisa na majicama

Razmislite o stvarnoj poruci koju prenosite i prvi utisak koji stvarate. Naglasiti majicama s natpisom da imate smisao za humor nije uvek pametna ideja.

Ako želite da ljudi misle da ste pribrani, kreativni, snažani to možete možda da učinite s unikatnim i otkačenim komadom nakita kako biste pokazali taj aspekt svoje ličnosti koji vas čini zrelijima.

3. Želite da pokažete mnogo kože

Ne, ovde nije reč o stidu zbog svog tela. Ako želite da ga pokažete, postoje načini kako to učiniti tako da izgleda senzualno, ali i prikladno. Prvo, odaberite samo jedan deo tela koji želite da pokažete. Ako imate haljinu niskog izreza, neka vam gornji deo bude duži. Ako imate kratki top, ne pokazujte pupak i uparite ga s dugim pantalonama ili efektnom jaknom.

Rukavi napravljeni od providnog materijali su još uvek seksi, a odaju utisak pokrivenosti.

4. I dalje se oblačite kao i pre 10 godina

Najbrži način da izgledate starije je da nosite nešto zastarelo, osim ako je reč o bezvremenskom komadu odeće, poput klasičnog sakoa. Ažurirajte svoj ormar svakih nekoliko sezona.

5. Još uvek ste buntovni i to pokazujte odećom

Možete da ostanete verni tome ko ste bez imidža buntovnog tinejdžera. Ali, ako baš želite, učinite to preko vikenda, a ne tokom nedelje kada odlazite na posao. Ako želite da nosite pocepane farmerke koje su u trendu, zadržite rezove minimalno na kolenima, a zatim pantalone kombinujte s prikladnom jaknom.

hellomagazin.rszadovoljna/helloguliver/thinkstock

Više o temama: