Tanja Banjanin: Moj odnos prema godinama je katastrofalan i nepomirljiv još od rane mladosti

Priznaje da ima katastrofalan odnos sa godinama, da njenim čorbama nijedna kuvarica ne može da izađe na crtu i da je, što se emotivnog statusa tiče, trenutno srećna solerka.

Ko vam je omiljeni lik u Kralju lavova, za koji ste otpevaliŽivotni krug”, jednu od numera?

– Pumba i Timon su mi preslatki.

Kako biste opisali vaš životni krug?

– Koliko god se ja trudila da ga svedem i pojednostavim, nepredvidiv je, neočekivano i neplanirano dinamičan. Sklona sam da razmišljam na tu temu i mislim da sam, gledajući generacije žena u mojoj porodici, uspela da pronađem neki presek.

Jeste li se nekad pokajali zbog toga što ste uvek iskreni?

– Bez obzira na sve, nisam.

U svim situacijama, pogotovo turbulentnim, bili ste laf. Uči li se ta osobina ili se sa njom rađa?

– Ne znam da li se to zove laf, ali prosto budem prinuđena da guram dalje ili da odustanem. Odustajanje nikako nije opcija. I onda to valjda ispadne kao da sam ja nešto jaka. Mada, poslednjih godina idem i “vičem” kako sam slaba, valjda da prizovem neku lakoću života. Međutim, ne vidim da je baš nešto urodilo plodom.

Pomislite li nekad da ste kao Feniks?

– Retko gledam na sebe tako isključivo blagonaklono. Iskreno, ne pomišljam više ništa na tu temu. Samo idem i guram.

Kad biste mogli da se vratite u prošlost, šta biste promenili?

– U suštini, baš ništa. Možda bih se okrenula pevanju sa više posvećenosti i istrajnosti. Ali, opet, da li istrajnost znači da izbacujete singlove na dva meseca, kako se sad praktikuje, ili da pokušate da uradite nešto što će ostaviti traga. Opredelila sam se za trajanje, što ima svoju cenu, u svakom smislu. Ali ima i satisfakciju. Ipak, to nije opravdanje za moju povremenu letargiju u karijeri. Sad sam opet u punom gasu što se tiče pevanja, i super mi je.

Da li biste svaki sledeći put u Narodnom pozorištu nosili baletanke umesto štikli?

– Ah, taj događaj… (smeh) Jeste to bio moj prvi nastup u Narodnom pozorištu, kada sam morala da izujem cipelu jer se štikla zaglavila između dve praktikable i nisam mogla da mrdnem. Pobednički sam je podigla, dobila aplauz publike, koja je pratila borbu žene i zaglavljene cipele. Definitivno, ali definitivno bih to ponovo uradila. Ispalo je super. I te kako sam se snašla. (smeh)

Nastavak pročitajte na sledećoj strani:

Zorica ZarićAndreja Damjanović/Ata/Facebook-Tanja Banjanin

Više o temama: