Đole Đogani na pragu sedme decenije otkriva da je za njegov savršen izgled kriva spartanska disciplina

Đole Đogani na pragu sedme decenije otkriva da je za njegov savršen izgled kriva spartanska disciplina

Autor: | 26/08/2019

0

Već deset godina porodica Đogani verna je istoj destinaciji - Bečićima i luksuznom kompleksu “Splendid”, gde se osećaju kao kod kuće. Posle egipatske avanture, u kojoj su uživali početkom leta, Vesna i Đole sa sinom Adrianom i ćerkom Laurom špic sezone provode na Crnogorskom primorju.

Ako je suditi po isklesanom torzou na kojem se svaki mišić ističe, popularnom denseru niko ne bi dao 59 godina. Pored skoro dve decenije mlađe supruge Đole deluje poput njenog vršnjaka, za šta je, otkriva, zaslužna pre svega spartanska disciplina.

- Neki moji prijatelji tek u maju kreću u teretanu kako bi se spremili za leto. To je nemoguće uraditi za tako kratko vreme. Ljudi se varaju ako misle da je lako voditi zdrav život, pogotovo danas kada je sve oko nas zagađeno, voda, vazduh, pa i namirnice koje konzumiramo. Ali, ja se odlično snalazim. Edukujem se, pratim novosti i koristim kvalitetnu, organsku hranu. Redovno odlazim na Kalenić i Cvetkovu pijacu, iako mi nisu blizu, jer živimo na Novom Beogradu, ali tamo su moje seljanke, kako ih ja zovem, naravno ne u pogrdnom smislu. Prave domaćice, kod kojih znam šta kupujem. Zna se i u kojim oblastima najbolje uspeva određeno voće ili povrće. Recimo, lubenica mora da bude iz Opova, dok su trešnje najkvalitetnije u Mirijevu. U tom kraju sam odrastao i često ih krao, tako da odlično poznajem ukus prave trešnje - kroz osmeh objašnjava kralj domaće dens-scene.

Deana Đukić Luka Šarac

Pročitajte još

Najnovije vesti