Nevena Ivanović: Navikla sam se na novo prezime

Nevena Ivanović: Navikla sam se na novo prezime

Autor: | 25/11/2019

0

Posle pauze od pet meseci Nevena Ivanović objavila je novu pesmu "Sanjam“, a u prvom intervjuu posle udaje otkriva da mesecima nije spavala od uzbuđenja zbog mnogih lepih stvari koje su joj se desile i poslovno i privatno. Ovogodišnja predstavnica Srbije na "Eurosongu“ poznata je kao osoba koja ljubomorno čuva intimni život, ali za “Hello!” otkriva da se susret sa suprugom, pilotom Nikolom Ivanovićem, desio u pravom trenutku. Imponuje joj kad čuje komentare da su jedan od najlepših parova, raduju je zajednička putovanja i, uprkos činjenici da je njihovo venčanje bilo 20. aprila u Budvi, gde sada živi, još nije navikla da je oslovljavaju novim prezimenom.

- Ovo će biti godina za pamćenje, toliko se lepih stvari izdešavalo da mesecima nisam spavala od uzbuđenja. Trudila sam se da uživam u svakom trenutku.

Posebno važno bilo je proleće - sredinom aprila ste se udali, u maju ste predstavljali Srbiju na “Evroviziji”. Može li se reće da je ovo najsrećniji period u vašem životu?

- Upravo tako. Kada se najmanje nadate, život vas na najlepši način iznenadi, ali one porodične su ispred svega.

Jeste li se navikli na život na moru?

- Vrlo lako. Rekla bih da svaki čovek bar jednom oseti želju da živi na moru. Uz moj posao i brojne obaveze koje u kratkom periodu moram da obavim, more je idealno za oporavak i mir, a najpogodnije je za inspiraciju.

Koliko se razlikuju ritmovi Budve i Beograda?

- Rođena sam i odrasla u malom gradu. Smatram da je u maloj sredini život kvalitetniji jer više stvari možete da uradite. Živim na relaciji Budva-Beograd, to je idealna kombinacija za mene.

Da li ste se navikli na novo prezime?

- Naravno. Još samo da naviknem ljude da me i najavljuju kao Nevenu Ivanović.

Kako izgleda jedan vaš dan kad vam je suprug kod kuće, a kako kad on nije tu?

- Svaki moj dan počinje i završava se dnevnim rutinama koje praktikujem još od srednje škole. Volim da radim, da budem ispunjena i imam obaveze od ranog jutra.

Jeste li već stekli prijatelje, imate li omiljena mesta gde pijete kafu, šopingujete, jednom rečju - jeste li postali prava Budvanka?

- Dvadeset godina letujem u Budvi, ovde imam puno prijatelja, tako da sam se uvek osećala kao da sam kod kuće i u svom gradu.

Vaši sugrađani kažu da ste Nikola i vi jedan od najlepših parova. Imponuje li vam takva vrsta popularnosti?

- Hvala vam na tome. Komplimenti uvek prijaju.

Imate li osećaj da ste sada jači u svakom smislu, jer više ne koračate sami, već imate pravog muškarca pored sebe?

- To je valjda prirodno i normalno, ili je bar nekad, u ono drugo vreme, bilo.

Kažu da vas suprug tretira kao princezu i da se "iz aviona" vidi koliko ste zaljubljeni. Može li se reći da ste vi one dve idealne polovine koje su se našle u pravom trenutku?

- Znate da ne govorim o privatnom životu, ne prija mi da se o tome piše. No, upravo tako je bilo. Ljudi se sretnu u pravom trenutku, to je dragoceno.

Nikola je pilot. Pravite li mu društvo na putovanjima i jeste li obišli neku egzotičnu destinaciju?

- Naše profesije su se savršeno uklopile, zajedno sve planiramo i ne odvajamo se. Kad god možemo, putujemo. Verujem da putovanja obogaćuju dušu, a ja u njima uživam, tako da nam je najveće zadovoljstvo da popijemo kaficu u bašti nekog kultnog kafića, zastanemo i shvatimo gde se nalazimo.

Koliko vremena sada imate za muziku?

- Konačno sam se u potpunosti posvetila komponovanju, radu na autorskoj muzici, to mi je bilo potrebno. Ipak, kod mene sve ide lagano, mnogi bi rekli težim putem, jer sam od početka objasnila sebi šta ne želim, pa sam se tek onda posvetila stvarima koje želim, a one zahtevaju vreme i rad.

Od "Krune" do nove pesme "Sanjam" prošlo je pet meseci. Jeste li namerno napravili toliku pauzu?

- Nisam namerno, u tom periodu snimila sam nekoliko pesama i odlučila da ih s početkom jeseni predstavim.

Iako je tek izašla, pesma je skrenula pažnju. Jeste li vi kompletan autor?

- Zadovoljna sam reakcijama, prirodno je da budem posebno osetljiva jer sam ja autor, no, puštam da me muzika i emocije nose, bez previše razmišljanja kako će pesma proći i da li će odmah zaživeti. Svaka pesma ima svoju publiku.

Kome je posvećena?

- Pametniji od mene, veliki umetnici, rekli su da je ljubav večita inspiracija. Tako ja gledam na svet.

Fanove je oduševila činjenica da na promotivnoj fotografiji za pesmu žmurite. Kako ste došli na tu ideju?

- Spontano. Nestrpljivo sam čekala da počne da se emituje na radio-stanicama, tako da će spot malo kasniti. Sama sam osmislila sve detalje, pa i to kako će fotografija izgledati.

Kakvi su dalji planovi? Možda neki koncert?

- Ne mogu još da otkrivam na čemu radim, ali se radujem jer sam o tome dugo sanjala. Svakako podrazumeva rad sa muzičarima i živu svirku.

Zorica Zarić Luka Šarac

Pročitajte još