Aleksej Bjelogrlić: Kad prorade geni

Aleksej Bjelogrlić: Kad prorade geni

Autor: | 01/12/2019

0

Druga sezona serije "Senke nad Balkanom“ izazvala je, očekivano, veliko interesovanje javnosti, a već u prvoj epizodi pažnju gledalaca privuklo je novo, mlado lice. Njegovo ime, a posebno prezime, odavno je poznato, budući da je sin proslavljenog glumca, ali nema sumnje da ćemo o Alekseju Bjelogrliću tek slušati u godinama koje dolaze.

Odrastajući uz Dragana Bjelogrlića, iza kojeg je impresivna biografija, mnogo je naučio o filmskom svetu, a studije glume, koje je ove godine upisao na Fakultetu dramskih umetnosti, trasiraće njegov profesionalni put. Iako je prilično rano krenuo očevim stopama, pa smo ga prvo videli kao desetogodišnjaka u "Montevideo, Bog te video“ u ulozi malog Tirketa, kasnije i u "Žigosanima u reketu“, gde je imao manju, ali upečatljivu epizodu, izgleda da će mu pojavljivanje u "Senkama nad Balkanom“ biti odskočna daska u pravom smislu reči.

- Kada je Dejan Stojiljković izmislio taj lik boksera, rekao sam mu da moramo da nađemo nekog mladog glumca, pa su on i Boban Jevtić predložili Alekseja. Odlučio sam da ga testiram, da vidim koliko može, a pošto sam se uverio da dobro radi dao sam mu ulogu - ispričao je Dragan Bjelogrlić na promociji nove sezone “Senki nad Balkanom”, čiji je idejni tvorac i reditelj.

Zahvaljujući dobro odrađenom zadatku, Aleksej je dobio “zeleno svetlo” da pokuša da konkuriše na Akademiji.

- Hteo sam da ispitam koliko je spreman i ozbiljan u nameri da upiše glumu. Nisam znao da li da ga na snimanju gledam kao sina ili kao glumca, ali video sam da može da se bavi tim poslom - pojasnio je priznati umetnik, koji sa suprugom Majom ima i dvadesettrogodišnju ćerku Miu, koja je nedavno diplomirala na Fakultetu političkih nauka.

Za razliku od sestre, koju tatin poziv nije previše zanimao, Aleksej, koga mnogi zovu “mali Bjela”, odlučan je u želji da nastavi porodičnu tradiciju. S tim u vezi, zanimljiv je podatak da su u njegovoj klasi sin Branimira Brstine - Đuro, kao i unuka Ljiljane Stjepanović - Ksenija. Stara izreka da krv nije voda kod Alekseja važi i utoliko što je od oca nasledio ne samo talenat već i fizički izgled, pa one nešto starije neodoljivo podseća na Bjelu iz vremena kada je igrao Slobodana Popadića.

Iako je po prirodi svog posla decenijama u centru pažnje, Dragan je svih ovih godina uspešno odolevao interesovanju novinara i privatni život brižljivo čuvao od očiju javnosti. Tim putem krenuli su i njegovi naslednici, koji ne daju izjave za medije, ali zahvaljujući društvenim mrežama poznato je da Aleksej, osim što uživa u putovanjima i izlascima sa prijateljima, u slobodno vreme igra fudbal, i to prilično uspešno.

Eva Čubrović ATA Images

Pročitajte još