Dejan Pantelić: Partner se ne sme zapostaviti ni kada dođu deca

Dejan Pantelić: Partner se ne sme zapostaviti ni kada dođu deca

Autor: | 25/04/2020

0

Dejan Pantelić  otkriva koje vrednosti koje je usvojio od svojih roditelja prenosi na svoju decu, kome se najčešće poverava i zašto greše oni koji se mladi venčaju.

U kojoj meri ste uključeni u školske obaveze vaše dece?

- Vukašin je peti razred i u fazi je prilagođavanja jer nije isto kao kod učiteljice. Odličan je đak. Malo su ga mučile neke note na muzičkom, ali to smo rešili. Lana je u osmom razredu. Istorija je jedini predmet zbog kojeg sam morao da se prisetim svojih školskih dana, to gradivo smo zajedno prelazili.

U kom pravcu idu njihova interesovanja?

- Sin je trenirao fudbal i košarku, ćerka ritmičku gimnastiku i košarku. Sada im se sviđa tekvondo. Drago mi je što prate jedno drugo, mada je među njima dve i po godine razlike. Vukašina interesuju računari, Lana voli televiziju. Ako jednog dana poželi da se bavi tim poslom, pomoći ću joj, ali prvo mora da završi školu i fakultet.

Čemu su vas roditelji učili u detinjstvu, a time se i vi vodite?

- Da poštujemo odrasle, pomažemo jedni drugima, budemo dobri i pošteni ljudi. Odrastao sam u skromnoj porodici, nosio sam jedne patike i farmerke dok se ne pocepaju. Nedavno sam pričao Lani o svom prvom susretu sa konzervom gaziranog pića. Dugo sam je čuvao u frižideru, a kada sam je napokon otvorio, od limenke sam napravio držač za olovke. To su neki lepi dani mog odrastanja, pa i cele moje generacije. Danas deca imaju skoro sve, na njima je samo da budu dobri. Nemam zamerku za moje klince, odlični su.

Pročitajte: Kad sudbina umeša prste- Dejan Pantelić dokazao da slučajnost ne postoji

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dejan Pantelić (@deki.pantelic) on Nov 19, 2019 at 8:03am PST

Dejan Pantelić smatra da u braku nema mesta ljubomori

Ko kuva prvu jutarnju kafu?

- Supruga ne pije kafu, a ja volim espreso koji sam pripremam.

Postoji li definicija uspešnog braka?

- Mislim da greše oni koji se mladi venčaju. Sve treba da ide svojim tokom, a muškarci kasnije sazrevaju. Potrebno im je vreme da odrastu. Ja sam se oženio kad sam imao 31, Miona je mlađa devet godina. Istina, kako godine prolaze teže je naći srodnu dušu, jer kriterijumi rastu. U braku nema mesta ljubomori, važni su tolerancija i međusobno poštovanje. Partneri ne smeju da zapostave jedno drugo, čak ni kada dođu deca.

Kako biste opisali vašu karijeru, koja traje bezmalo tri decenije?

- Bila je uspešna, biće još uspešnija. Zadovoljan sam, a sudeći po komentarima rekao bih da mi gledaoci veruju. Kakav sam privatno takav sam i na ekranu, nemam lažni osmeh. Naučio sam da ne krijem emocije, već da ih delim sa publikom. To je recept za kvalitet, ne samo u mom poslu. Možda sam vodio neke emisije koje sad ne bih, ali one su bile prilika da naučim zanat, napredujem i izrastem u voditelja koji može da radi sve televizijske formate. Ponosan sam na svoje poštenje i činjenicu da nemam mrlju u karijeri.

Koju vašu osobinu manje volite?

- Ne umem da prećutim, uvek kažem u lice šta mislim. Ali, takav sam, ne bih se menjao.

U kojim situacijama pomislite: “Eh, da sam...”?

- Zdravko Čolić. (smeh) Nemam pretenziju da budem u bilo čijoj koži, ali nekad prilikom upoznavanja u šali kažem: “Drago mi je, ja sam Zdravko Čolić”. On je čovek za primer. Oduševljava me njegova energija, način na koji vodi karijeru, kako u intervjuima govori o svojoj porodici... Imao sam sreću da budem na jednom od šest koncerata koje je održao krajem prošle godine, napunio sam se dobre energije za nastupajući period.

Pročitajte: Dejan Pantelić o borbi sa kancerom: Najbitnije je da vas porodica ne doživljava kao bolesnika i da vas ne žali

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dejan Pantelić (@deki.pantelic) on May 10, 2018 at 12:45pm PDT


Čije pesme volite da čujete za svoju dušu?

- Fila Kolinsa i Stinga, Luisa, Harisa Džinovića, „Legendi“... Volim “Romaniju”, Halida Bešlića.

Kome se najčešće poveravate?

- Kad imate dobru komunikaciju sa bračnim partnerom, imate sa kim da podelite i dobro i zlo. Nažalost, kod mene je bilo i ovog drugog.

Verujete li u čuda?

- Naravno. Čudo je, recimo, i to što danas odgovaram na vaša pitanja. I ne mislim na to što sam konačno našao malo slobodnog vremena. (smeh)

Eva Čubrović Aleksandar Krstović/Instagram

Pročitajte još